Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny forening skal sætte turbo på grøn gas

Fredag 6. maj 2022 kl: 11:33
Share  


Af: Redaktionen

DI Energi overtager 1. juni aktiviteterne i den 111 år gamle Dansk Gas Forening. Samtidig bliver der oprettet en ny sektion i DI Energi med navnet Grøn Gas. Det sker for at knytte industrien og gassektoren tættere sammen. DI Energi peger på, at der er en række gevinster ved at energibranchen, de store energikunder og leverandørerne af gas kommer under samme tag

- Inden for få år vil gasmarkedet blive helt forandret. Der vil være langt færre husstande, som bliver opvarmet af gas. Tilbage er en række store virksomheder, som fortsat vil få brug for grøn gas i produktionen. Nu sørger vi for, at aftagere og leverandører kommer til at arbejde tæt sammen, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.


Dansk Gas Forening blev etableret i 1911 under navnet Dansk Gasværksbestyrerforening. I begyndelsen handlede det om kulbaseret bygas. Under krigen skiftede foreningen fokus til generatorgas og senere flaskegas. I 1980-1990’erne blev naturgasnettet opbygget, og i dag har Danmark en globalt set enestående produktionen af biogas, som strømmer ind i gasnettet.


Dansk Gas Forening vil nu nedlægge sig selv som selvstændig forening og blive en del af Grøn Gas under DI Energi.


- I fremtiden kommer der nye grønne gasser gennem Power-to-X, og vi bliver i højere grad eksportør af grøn gas. Med den nye platform indleder vi et tæt samarbejde mellem biogasproducenter, infrastrukturselskaber og industrien, som aftager gasserne. Det vil være en gevinst for alle, siger Søren Eriksen, formand for bestyrelsen i Dansk Gas Forening.


Den nye sektion overtager aktiviteterne - herunder Årets Grønne Gaskonference i januar.  Grønne Gasdage i september har et teknisk indhold, og det er derfor aftalt med Dansk Gasteknisk Center, at de fortsat vil arrangere konferencen.


De nuværende medlemmer af Dansk Gas Forening bliver tilbudt medlemskab af Grøn Gas og DI/DI Energi, hvis de ikke allerede er medlem. 
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilproducent skruer op for strømmen sammen med leverandør af ladeløsninger
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Lastbilproducent åbner batterifabrik i Belgien
- Svensk havn er klar til metanol
- Færgerederi skruer op for vindenergien
- Lastbil kører på træsprit produceret af vind, vand og CO2
- Fredag 13. maj 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand i Nordjylland lægger grund til nyt truck-anlæg
- Tysk transportkoncern og svensk lastbilproducent samarbejder om nul-udslip
- Transportkoncern skar sidste år ni procent af sin CO2-udledning
- Fragtmænd har præsenteret deres første klimaregnskab
- Ny bygning i Sydhavnen er kontakt til elektriske tog

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst