Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORT AF LEVENDE DYR:

EU-Parlamentet opfordrer til en klar ansvarsfordeling

Fredag 21. januar 2022 kl: 13:21
Share  


Af: Redaktionen

EU-Parlamentet vedtog torsdag sin betænkning om dyretransporter. Dermed sender EU-Parlametet en liste med anbefalinger til EU-Kommissionen, som i øjeblikket er ved at gennemgå reglerne om transport af levende dyr


Hos interesseorganisationen NLA i Bruxelles er vurderingen, at transportbranchen kan være tilfreds med, at EU-Parlamentet efterlyser en mere klar ansvarsfordeling mellem landmænd og transportører. Det vil sikre, at kun dyr, der er egnede til transport, rent faktisk bliver transporteret, og dermed vil dyrevelfærden blive forbedret. 


NLA, der er interesseorganisation for svenske, norske  og danske vognmænd i organisationerne SÅ, NLF og DTL, har efterlyst den ændring, siden ANIT-udvalget under EU-Parlametet startede sit arbejde.


Nu opfordrer EU-Parlamentet EU-Kommissionen til at lytte til budskabet fra EU-Parlamentets flertal og medtage det konkrete forslag.


- Dette er et meget vigtigt skridt i retning af at forbedre velfærden for transporterede dyr, siger direktør i NLA, Torsten Laksafoss Holbek.


- Vognmænd og dyretransportører har i årevis stået i vanskelige situationer, hvor chaufføren og vognmændene blev holdt ansvarlige for eksisterende blå mærker eller skader, der skete på bedriften forud for transporten. Det er naturligvis uacceptabelt for alle og skadeligt for dyrevelfærden, siger han videre.


Dialog med EU-Kommissionen
 - Indførelse af en mere logisk ansvarsfordeling vil i høj grad hjælpe til med at undgå disse tilfælde. Den landmand, der kender dyrenes historie og har reel mulighed for at observere dem, får - hvis det står til EU-Parlamentet - ansvaret for at sikre, at dyrene rent faktisk er transportegnede, understreger han og peger på, at transportøren på sin side bør bære det fulde ansvar for læsning og aflæsning af dyrene. Det samme gælder med hensyn til køretøjets stand og lovlighed, den korrekte træning og instruktion af føreren og kvaliteten af ​​kørslen.


- Vi ser nu frem til dialogen med EU-Kommissionen, så vi kan sikre, at EU-Parlamentets anbefaling bliver taget med i de reviderede regler.


Parlamentet afviste samtidig et forslag om generelt at begrænse transporten af ​​alle dyr til 8 timer.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilproducent skruer op for strømmen sammen med leverandør af ladeløsninger
- Gardintrailer med truckbeslag skal køre hos vognmand i Aabenraa
- Vognmandsorganisation kalder 11 kg-regel for et politisk misfoster
- Stigende e-handel kan betyde nye udfordringer på vejene
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Belægningsspecialist kører ud med den tredie i rækken
- Lastbilproducent åbner batterifabrik i Belgien
- Lastbil kører på træsprit produceret af vind, vand og CO2
- Små cyklister oplevede stor lastbil på tæt hold
- Ny myndighedskontrol af arbejdstid er vedtaget - med vejledende kontrol de første tre måneder
- Chaufførmangel presser transportkapaciteten
- Fredag 13. maj 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst