Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Gods mellem Grønland og Danmark skal gå via havnen i Aarhus

Onsdag 19. januar 2022 kl: 19:00
Af: Redaktionen

Gods mellem Grønland og Danmark skal gå via havnen i Aarhus

Royal Arctic Line har meddelt, at rederiet har til hensigt, at alt gods mellem Danmark og Grønland fra i år skal gå via containerterminalen på Aarhus havn. Køle- og frysegods håndteres allerede i Aarhus, mens de resterende godstyper vil komme til i løbet af 2022

- I vores bestræbelser på at gøre det let at handle med hele Grønland er der et behov for, at vi løbende kan tilpasse os til de muligheder, der opstår. Royal Arctic Lines nye sejladssystem gør, at vi nu anløber Danmark, Sverige, Færøerne og Island på ugentlig basis, hvilket giver flere ind- og udgangsporte for grønlandsk import og eksport, siger administrerende direktør i Royal Arctic Line, Verner Hammeken.


Tilbage i 2019 indledte Royal Arctic Line og Aarhus Havn drøftelser om et kommende samarbejde. I oktober 2019 blev aftalen om fremtidige anløb i Aarhus underskrevet af daværende havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen og Royal Arctic Lines administrerende direktør Verner Hammeken på Borgmesterkontoret i Aarhus, under overværelse af de to bestyrelsesformænd, Aarhus Borgmester Jacob Bundsgaard og Royal Arctic Line bestyrelsesformand Ulrik Blidorf. Det er den aftale, der nu får fuld effekt i Aarhus i 2022.


Transport af gods mellem Danmark og Grønland blev i 1972 flyttet til Aalborg havn, efter at Den Kongelige Grønlandske Handel blev oprettet i 1776 med besejling fra Københavns havn.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst