Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederi får de første elektriske lastbiler om et årstid

Onsdag 6. oktober 2021 kl: 12:37
Af: Redaktionen

En af formiddagens nyheder var, at den danske rederikoncern DFDS, der også driver landtransport, har bestilt 100 elektriske lastbiler hos Volvo Trucks. De to parter har gennem mange år haft et tæt samarbejder - Volvo Trucks er eksempelvis leverandør af lastbiler til DFDS, mens DFDS er leverandør af transport til Volvo Trucks. De første af de 100 elektriske Volvo FM-lastbiler til DFDS vil blive leveret op et års tid

Volvo Trucks betegner ordren på de 100 elektriske lastbiler fra DFDS som den hidtil største kommercielle ordre på elektriske lastbiler fra Volvo trucks - og en af ​​de største nogensinde for tunge elektriske lastbiler verden over.


- Det her er en vigtig milepæl i vores engagement for fossilfri transport, og jeg er meget stolt over det partnerskab, vi har med DFDS. Sammen viser vi verden, at elektrificeret tung lastbilstransport er en levedygtig løsning allerede i dag. Jeg tror, ​​at dette vil tilskynde mange flere kunder til at tage det første skridt på deres egen elektrificeringsrejse, siger Roger Alm, der er administrerende direktør for Volvo Trucks.


De første elektriske Volvo FM Electric vil blive leveret til DFDS i fjerde kvartal 2022 og fortsætter gennem 2023. Lastbilerne skal bruges til både kort og lang transport i DFDS’ logistiksystem i Europa.


FM Electric kan veje op til 44 tons (vogntogsvægt) og har en rækkevidde på op til 300 km. Med en opladningssession i løbet af dagen - eksempelvis i chaufførens frokostpause - kan rækkevidden forlænges. Køretøjerne kan oplades både via depotopladning natten over (hver lastbil leveres med en vekselstrømslader) og via hurtigopladning på ruten (DC-opladning). DFDS har valgt en finansieringsløsning leveret af Volvo Financial Services.


Gennembrud for elektriske lastbiler i Europa
Elektrificeringstendensen på markedet for tunge lastbiler accelererer. I Europa er der i år hidtil registreret et par hundrede lastbiler over 16 tons. Heraf er cirka 40 procent Volvo Electric lastbiler.


- Vores klare mål er at drive transformationen af ​​elektriske lastbiler, og vores markedsledende position viser, at vi helt sikkert er på rette vej. Vores mål for 2030 er, at halvdelen af ​​vores globale lastbilleverancer vil være elektriske. Vi er glade for at se, at den stigende interesse blandt vores kunder begynder at afspejle sig i faste ordrer, ikke mindst ved denne imponerende ordre fra DFDS, siger Roger Alm.


Volvo Trucks startede som et af de første lastbilsmærker serieproduktionen af elektriske lastbiler i 2019. Modelprogrammet omfatter i øjeblikket seks elektriske lastbilmodeller - Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL samt Volvo VNR, der sælges i Nordamerika.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst