Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bekendtgørelse om eftermontering af visse partikelfiltre er sendt i høring

Tirsdag 14. september 2021 kl: 01:00
Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har som led i indførelse af miljøzoner med skærpede krav til dieselbiler, sendt et udkast til en ny bekendtgørelse i høring. I bekendtgørelsesudkastet stiller Færdselsstyrelsen betingelser for godkendelse af de partikelfiltre, der kan eftermonteres på visse person- og varebiler

Med lov nr. 590 af 13. maj 2019 blev der etableret hjemmel for kommunerne til at indføre miljøzoner med skærpede miljøkrav til dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler. Frem mod 1. juli 2025 vil der ske en trinvis stramning af kravene til lastbiler, busser og varebiler, der anvendes i miljøzonerne.
 

Bekendtgørelsesudkastet fastsætter betingelserne for godkendelsen af partikelfiltre, der eftermonteres på person-og varebiler, som er godkendt efter Euro 4, Euro 5 eller lavere euro-normer.


Godkendelsesproceduren i bekendtgørelsesudkastet sondrer mellem partikelfiltre, der måtte være godkendt i medfør af bekendtgørelsen om fritagelse for partikeludledningsafgift ved eftermontering af partikelfilter, og partikelfiltre, der ikke måtte være godkendt i medfør af den nævnte bekendtgørelse. De nærmere betingelser for godkendelsen af partikelfiltret afhænger således af, hvilken kategori partikelfilteret tilhører, og følger af bilag 1 til bekendtgørelsesudkastet.
 

Derudover stiller bekendtgørelsesudkastet krav til montøren af partikelfiltret, der skal attestere, at partikelfiltret er monteret i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger.
 

Det følger endeligt af bekendtgørelsesudkastet, at før køretøjet kan godkendes med det eftermonterede partikelfilter, skal køretøjet fremstilles til syn efter monteringen har fundet sted.
 

Høringsfristen udløber mandag 11. oktober 2021.


Interesserede kan se udkastet her:













Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst