Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Atlanterhavsfærge vender hjem til sin rute efter fra modernisering

Tirsdag 9. marts 2021 kl: 15:51
Af: Redaktionen

Atlanterhavsfærge vender hjem til sin rute efter fra modernisering

Den 18 år gamle færge »Norröna«, som betjener færøske Smyril Lines' rute mellem Vendsyssel, Færøerne og Island, har været p værft for at gennemgå en større modernisering. Færgen blev sat ind drift i 2003 og sejlede i sine første seks år på havet med Hanstholm som syddansk havn. Fra 2009 har det været Hirtshals, der har været det ene endepunkt på færgens rute på Nordatlanten

Norröna er det eneste passagerskib, der sejler i fast rutefart på Nordatlanten.


- Der er sket meget siden Norröna blev indsat for 18 år siden, og kundernes forventninger har også ændret sig. Det er afgørende, at vi følger med tiden og lever op til disse forventninger, siger Rúni Vang Poulsen, der er administrerende direktør hos Smyril Line.


Af den grund sejlede færgen 19. december 2020 til det fynske værft Fayard i Munkebo, hvor den blandt andet har fået 50 nye to-fire personers kahytter, hvoraf 34 er såkaldte Nordic Deluxe-kahytter med en stor dobbeltseng. Derudover er der lavet to nye Nordic suiter på Dæk 8.


Generelt har hele færgen fået en opgradering med nye tæpper og gardiner, og de fleste fællesområder ombord er blevet moderniseret. Derudover har både Norrönas a la carte restaurant og reception fået et facelift. Hertil kommer, at færgen har fået et moderne loungeområde samt et nyt opholdsområde med bar/café på dæk 10, hvor der er mulighed for at nyde panoramaudsigten ud over Atlanterhavet.


- De luksuriøse kahytter sammen med både de moderniserede og nytilkomne faciliteter ombord vil uden tvivl gøre det endnu mere attraktivt at tage turen fra Hirtshals til Færøerne og Island i fremtiden. Jeg er desuden sikker på, at overfarten med Norröna i langt højere grad vil blive betragtet som en del af den samlede ferieoplevelse frem for blot en transport, siger bestyrelsesformand i Hirtshals Havn Anker Laden-Andersen.


Smyril Line har i alt investeret omkring 100 millioner kroner på den omfattende modernisering af færgen, som blandt andet har swimmingpoolen, sauna og fitnesslokale. På dæk 5 ombord på Norröna findes der desuden en biograf, som viser biografaktuelle film.


Smyril Lines færge sejler ruten over Nordatlanten fra Hirtshals til Færøerne og Island en gang om ugen året rundt. I højsæsonen har Norröna desuden en ekstra ugentlig afgang, således den afgår fra Hirtshals både tirsdag og lørdag.


Med de 50 nye kahytter vil Norröna fremover have knap 370 kahytter af forskellig størrelse samt plads til i alt 1.482 passagerer og 800 biler. Færgens lastekapacitet er i alt 3.250 ton.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst