Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION:

Skrot EU-Kommissionens beregninger - og kom videre med Vejpakken

Mandag 22. februar 2021 kl: 12:18
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen offentliggjorde fredag i sidst uge en analyse af to tiltag i Vejpakken, der handler om et krav om, at lastbiler skal returnere til deres hjemland hver ottende uge, og at cabotagereglerne kan bruges på kombineret transport. Rapporten konkluderer blandt andet, at kravene vil have en negativ påvirkning af miljøet. Det får dog ikke transportorganisationen ITD, som tidligere har talt imod vejpakkerne, til at ryste på hånden. - Hos ITD mener vi, at Vejpakken - med alle elementer i pakken - er yderst vigtig at få gennemført. Derfor må og skal EU-Kommissionen anført af den rumænske kommissær heller ikke få held med deres forsøg på at yde modstand, lyder det fra administrerende direktør i ITD, Carina Christensen

Nogle i EU-Kommissionen har gennem længere tid gjort ihærdige forsøg på at stikke en kæp i hjulet på Vejpakken. EU-Kommissionen er senest kommet på banen med nye beregninger af klimaeffekterne af vejpakkens bestemmelser.
 

- Beregningerne og rapporten er en gammel ulv i ny forklædning. Der er intet nyt i EU-Kommissionens modstand mod Vejpakken – med eller uden deres nye beregninger. De har fremført deres argument flere gange under forhandlingerne, og det er en bekymring, som politikerne i både Europa-Parlamentet og Ministerrådet har været bekendt med forud for deres vedtagelser af pakken, siger  Carina Christensen og fortsætter:


- I ITD mener vi, at Vejpakken - med alle elementer i pakken - er yderst vigtig at få gennemført. Derfor må og skal EU-Kommissionen anført af den rumænske kommissær heller ikke få held med deres forsøg på at yde modstand.
 

Hos ITD er man enig i, at der skal sættes fokus på den grønne omstilling i EU. Men organisationen mener, at EU-Kommissionen's til gang er forkert. EU-Kommissionen bør i stedet arbejde videre med nogle af de andre konkrete forslag.


- I ITD bakker vi fuldt op om, at der skal ske en grøn omstilling af den tunge vejgodstransport. Derfor har vi fremlagt en ambitiøs klimaplan, ligesom vi har foreslået initiativer, som både herhjemme og på EU-plan vil kunne nedbringe emissionerne fra sektoren. Det gælder fx en øget anvendelse af modulvogntog i EU og en justering af vægt- og dimensionsbestemmelserne i Danmark. Det er det spor, vi skal arbejde ned af, i stedet for at blive ved med at diskutere indholdet af Vejpakken, som er vedtaget, siger Carina Christensen.
 
 
Interesserede kan læse EU-EU-Kommissionens analyser her: 








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst