Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kontrol fokuserede på ulovlig cabotagekørsel

Mandag 11. januar 2021 kl: 10:12
Af: Redaktionen

Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi startede året med at gennemføre målrettede kontroller med fokus på ulovlig cabotagekørsel. Kontrollerne, der foregik over tre dage, udløste bøder til udenlandske vognmænd og danske virksomheder for omkring 465.000 kroner for overtrædelserne af cabotagereglerne

Sydøstjyllands Politi oplyser, at kontrollerne blev gennemført ved Horsens, Fredericia, Taulov, Padborg og Sønderborg. I løbet af de tre dage, kontrollerne varede, rejste Tungvognscenter Syd sigtelser for ulovlig cabotagekørsel hver dag.


Eksempelvis blev der rejst sigtelser for ikke at have retten til at udføre cabotagekørsel, da man ikke havde afsluttet en international tur inden for syv dage, at have foretaget mere end tre cabotagekørsler, manglende beviser/fragtbreve, fejl og mangler ved de påkrævede beviser/fragtbreve, vejbenyttelsesafgift samt fejl og mangler ved køretøjerne.


Under kontrollen standsede politiet en lastbil med en 45-årig filippinsk chauffør bag rattet. Da medarbejdere fra Tungvognscenter Syd undersøgte lastbilen og de tilhørende dokumenter, viste det sig, at chaufføren, der kørte for en større dansk/polsk virksomhed, havde kørt flere cabotageture, end det var tilladt. Derudover var der mangler i dokumentationen. Det gav en samlet bøde på 65.000 kroner. Bøden blev betalt, hvorefter lastbilen kunne køre videre.


Politiet standsede også en rumænsk lastbil, hvor det viste sig, at den 46-årige rumænske chauffør, der kørte for en dansk speditørvirksomhed, også havde kørt flere cabotageture, end det var tilladt. Han havde derudover heller ikke dokumenterne i orden - nogle manglede og andre var der fejl i. Det gav en bøde på 65.000 kroner, som blev betalt, og lastbilen kunne køre videre.


Udover at de udenlandske vognmænd, der havde overtrådt reglerne, skulle betale en sikkerhedsstillelse i de enkelte sager, blev fire danske selskaber sigtet for medvirken til overtrædelserne. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst