Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

10 gasdrevne renovationslastbiler kører ud i Sønderborg

Onsdag 2. december 2020 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

10 gasdrevne renovationslastbiler kører ud i Sønderborg

Renovationsvirksomheden Urbaser fik for nyligt 10 Scania'er opbygget som renovationslastbiler leveret. Bilerne er et led i ProjectZero, der er Sønderborg Kommunes vision om at reducere områdets CO2-udledning til 0 i 2029 og samtidigt at skabe nye kompetencer og grønne arbejdspladser

ProjectZero er et demonstrationsprojekt for hele verden, som skal vise, hvordan man gennem samarbejde og handlinger kan reducere CO2-udslippet og samtidigt skabe grønne arbejdspladser. Et af fokusområderne i projektet er "tung transport". Herunder er der vedtaget ni initiativer, som skal bidrage til CO2-reduktionen. Fokus på brændstoftyper og bæredygtigt brændstof og infrastruktur er to af initiativerne. Det er her, gaslastbilerne kommer til at spille en stor rolle.


De 10 Scania gaslastbiler kører på klimavenlig biogas og er helt klimaneutrale med hensyn til deres energiforbrug i driften. Helt konkret betyder det en besparelse på fossil dieselolie på ca. 130.000 liter og ca. 351 ton CO2-reduktion på de 10 gaslastbiler pr. år. 


Udover klimavenligheden er støjniveauet også reduceret. Det lave støjniveau er en stor fordel, når renovationslastbilerne skal hente affald hos borgerne i Sønderborg Kommune.


Det er ikke første gang, at Scania leverer klimavenlige køretøjer til Sønderborg. For godt fire år siden investerede busoperatøren Umove i 44 nye Scania Citywide LE gasbusser, som ud over at køre på certificeret biogas også er indrettet til at medtage fire cykler både på by- og landruterne. 


Tankningen af gasbusserne sker på gasfyldestationer, som Sønderborg Kommune har investeret i. Bussernes brændstofkapacitet er på 1.280 liter biogas komprimeret til 200 bar fordelt i fire alu-/kulfibertanke, som er placeret på bussernes tag.


Visionen om at blive C02-neutral i 2029 blev skabt af tænketanken Futura Syd i 2007 og bakkes op af byrådet i Sønderborg og en række partnere. 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havarikommission advarer mod lås på lommevogne
- Fire mænd har fået lange fængselsdomme
- Materiel-udlejer har taget to af de lange
- Benzin- og olieselskab kører ud med ny tre-akslet trækker
- 85 procent af arbejdet på kanal-skib er færdigt
- Politiet på Fyn gentog varebilkontrol - med samme resultat
- Danske lastbiler under transit er undtaget fra svenske covid-restriktioner
- Udenlandske chauffører er undtaget
- Vognmand og chauffør idømt 260.000 kroner i bøde
- Brint en lovende energibærer
- Bagtipkærren er tre-akslet og har to tårne
- Tysk transportkoncern melder sig ind i lobby for brint-forkæmpere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst