Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION OM MIGRANTER PÅ HAVENE:

Handelsflådes rolle skal afklares

Torsdag 24. september 2020 kl: 12:33
Share  


Af: Redaktionen

Et længe ventet udspil til en ny asyl- og migrationspolitik blev onsdag præsenteret af EU-Kommissionen. Danske Rederier opfordrer i den forbindelse til at huske handelsflåden i de kommende forhandlinger, så handelsskibe ikke ender som gidsler, når de samler migranter op på havet

Asyl- og migrationspolitik er normalt ikke noget, som Danske Rederier beskæftiger, ser organisationen frem mod forhandlingerne og en forhåbentlig ny og god aftale, der tager højde for de redningsoperationer, som besætninger på handelskibe med mellemrum gennemfører.


- Dybest set ønsker vi som erhverv ikke at tage del i asyldebatten. Men med »Maersk Etienne« i baghovedet og manglen på løsninger fra det internationale samfund, er det kærkomment, at der nu igen tages hul på den politiske debat, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.


- Vi har kunne konstatere, at systemet for landsætning af reddede migranter til søs i hvert fald ikke fungerer nu, og at det risikerer at gå ud over handelsflåden, siger hun videre og henviser til, at rederiet Maersk Tankers’ skib »Maersk Etienne« i begyndelsen af august blev bedt om at assistere, da en lille båd med 27 migranter var i problemer. Kaptajnen valgte at tage migranterne ombord, hvorefter den lille båd sank.


Migranterne endte med at være ombord på »Maersk Etienne« i 38 døgn, før en lægefaglig vurdering fra NGO’en Mediterranea konkluderede, at migranterne hurtigst muligt skulle fra borde og over på NGO-skibet, hvor der blandt andet kunne ydes lægehjælp.


Afklaring mangler
I Danske Rederier ved man, at det ikke er en let problemstilling, EU nu skal i gang med at diskutere. I det store billede, er skibsfartens udfordring for mange kun et lille hjørne, men efter Danske Rederier’s mening er der ikke desto mindre et stort behov for at få afklaret handelsflådens rolle, så skibene ikke ender som gidsler, hvis de samler nødstedte op, og ingen lande efterfølgende vil tage imod migranterne.


- Kaptajnen og besætningen på »Maersk Etienne« levede op til deres moralske og juridiske forpligtelser og hjalp folk i nød. Men vi må bare sige, at de internationale konventioner efterfølgende spillede fallit. Det blev til 38 dage i politisk limbo, og det kan vi ikke acceptere igen. Vi anerkender, at hele asyl- og migrantproblemstillingen er meget svær at løse, men vi har virkelig behov for, at der kommer klarhed over, hvordan handelsflåden undgår at komme i en lignende situation i fremtiden, siger Maria Skipper Schwenn. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern skruer op for forventningen til 2020
- Oliehavn ved Limfjorden har fået ny skumcentral
- Fire kvinder serverer debat til formiddagskaffen
- Udvidelse af havnen med flest containere tager form
- Øresundshavn vil være med til at fange CO2
- Ny terminal og adgangsvej står klar til færgerne over Kattegat
- København-virksomhed etablerer sig i Aarhus
- Skorsten på havnen i Aarhus væltede
- Færgekunder får rabatter udbetalt
- Færgerederi fyrer 140 og skal have ny direktør
- Antallet af ordre på nye skibe ligger meget lavt
- Havn ved Limfjorden fastholder forventningerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst