Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Ny turismekampagne skal booste ø-turisme

Mandag 13. juli 2020 kl: 15:22
Share  


Af: Redaktionen

Mange af de danske øer oplever i år flere turister end tidligere - blandt andet som følge af gratis færgeoverfarter og Ø-pas. Nu lancerer Landdistrikternes Fællesråd en storstilet turismekampagne for at booste ø-turismen i Danmark. Samtidig er 50.000 nye Ø-pas klar til dem, der ønsker at rejse til øerne

Den nye og storstilede kampagne vil køre på sociale medier og ude i landet. Budskabet er blandt andet, at jagten på en stressfri ferie ikke er mere end en færgeafgang væk. Her kan uro blive til øro med Ø-passet som rejsepartner, lyder det i kampagnen.


- En ferie i Danmark er ikke lig med afsavn til den aflyste sommerferie i syden, det kan faktisk være et bevidst valg, og være en øjenåbner for, hvor afslappet, berigende og magisk en ferie, man kan få i sit eget land. Og hvor stort Danmark er på skønne attraktioner, autentiske oplevelser, og smuk natur, siger Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard.


Flere turister vælger ø-ferie
Kampagnen søger både at booste turistsæsonen i sommerferien samt at udvide den til efteråret. I år oplever øerne ifølge Landdistrikternes Fællesråd, som står for markedsføring af øerne og drift af Ø-passet, en massiv tilstrømning af turister. 


- Øerne, som er en del af Ø-passet, har hver deres spændende historie, autencitet, skønne natur, charme og palette af attraktioner, som også præger lokalbefolkningen med lokal kultur og dialekter. Det glæder jeg mig over, at flere får øjnene op for, da det betyder flere gæster og turister, mere aktivitet og højere omsætning i butikker og restauranter på øerne, siger Steffen Damsgaard.


Også på færgerne opleves den stigende interesse, lyder det fra Danske Rederier.


- Det er glædeligt, at så mange danskere har valgt at tage færgen til de danske øer i juli. Indenrigsfærgerne har været hårdt ramt af nedlukningen i foråret, men det ser ud til, at vi kan indhente en del af de tabte besøgende denne sommer. Forhåbentlig vil flere folk få øjnene op for alt det herlige, som øerne har at byde på, så vi vil se en længerevarende effekt af ordningen, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i Danske Rederier. 


50.000 nye Ø-pas på vej til danskerne 
Sommers Ø-passene er blevet revet væk. Sammenlignet med sidste år er der solgt 86 procent flere Ø-pas i år, hvilket svarer til over 21.000 ekstra rødebedefarvede rejsepas. På baggrund af den store interesse og efterspørgsel fra turister er 50.000 nye Ø-pas blevet produceret og igang med at blive distribueret til turistbureauer, færgerederier og interesserede borgere i hele landet. 


- Der er ingen tvivl om, at vi i år ser en positiv multiplikatoreffekt af de gratis færger og den øgede markedsføring af øerne. Og selvom der er stor interesse for de danske øer, har mange af øerne stadig plads til flere besøgende. Det gælder både her i sommeren, men også til efteråret. En god idé er dog at bestille både færge og overnatning i god tid, siger Steffen Damsgaard.


Rømø kommer med i Ø-passet
I år er Rømø, der har en fast dæmning til fastlandet, blevet en del af det rødbedefarvede Ø-pas, som indbefatter 39 af de færgeforbundne øer i Danmark. I Ø-passet kan man finde inspiration og lokale guides til øferie og ø-hop i det danske, ligesom det er muligt at samle stempler fra øerne og konkurrere internt om flest besøgte øer i Danmark.


Kampagnen er en del af Landdistrikternes Fællesråds udmøntning af Aftale mellem S-Regeringen og Venstre, Radikale, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet om Sommerpakken. Her blev 2 millioner kroner øremærket som statsligt tilskud til fællesrådets arbejde med at booste ø-turismen og Ø-passet.


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Corona-udbrud - 16 buschauffører i Aarhus er blevet sendt hjem
- To-årigt forsøg skal øge antallet af passagerer i den kollektive transport
- Kontanterne kommer tilbage i de sydjyske busser
- Erhvervsstyrelsens øger kontrolindsatsen overfor ulovlige ordinære udbytteudlodninger
- Mundbind skal kompensere for mindre afstand
- Midttrafik åbner for betjent salg i busserne
- Færdselsstyrelsen opdaterer vejledning om miljøzonekontrol ved syn
- Svensk busselskab kører igen til Danmark
- Alsisk flyselskab letter igen midt i august
- Konference sætter fokus på byplanlægning og kollektiv trafik
- Kundecenter lukker midlertidigt ned for det betjente salg
- Lastbilproducent vil have skolebørn til at vinke til chaufførerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst