Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten

Mandag 22. april 2024 kl: 12:58
Af: Redaktionen

Dan­marks­hi­sto­ri­ens største havvindsudbud blev mandag skudt i gang. Virksomheder kan byde ind på opførelsen af seks vind­møl­le­par­ker, hvilket vækker glæde hos Danske Rederier, da rederierne i stor stil kommer til at efterspørge grønne brændstoffer

Danmark kan med de nye udbud potentielt se frem til seks nye havvind­møl­le­par­ker i både Nordsøen, Østersøen og Kattegat. Parkerne skal levere mindst 6 GW grøn strøm til husstande i både Danmark og andre lande - og til produktion af brint og grønne brændstoffer til skibe og fly.


- Endelig kan vi trykke på knappen og åbne for Dan­marks­hi­sto­ri­ens største havvindsudbud. Med møller i hundredvis ruster vi os mod Putins sorte gas, og Danmark er i dag kommet tættere på at blive Europas grønne kraftcenter. Når møllerne snurrer, kan vi dække hele Danmarks strømforbrug med grøn strøm – og vi kan producere brint og grønne brændstoffer til skibe og fly. Det er projekter i den her skala, der kan gøre en stor grøn forskel, for klimaet og for vores sikkerhed. Ikke bare for Danmark, men for hele Europa, lød det fra klima-, energi- og for­sy­nings­mi­ni­ster Lars Aagaard (M), da udbuddet blev præsenteret.


Udover store mængder grøn strøm kan de nye havvind­møl­le­par­ker også skabe tusindvis af nye arbejdspladser. Det vil især have effekt lokalt ved de havne, hvorfra man servicerer vindsektoren. Det kan eksempelvis være Esbjerg, Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn, hvor nye danske vind­møl­le­par­ker ifølge Danske Rederier må forventes at bidrage med anseelig beskæftigelse.


- Vi har brug for meget mere vedvarende energi, når vi skal omstille vores samfund og vores industrier fra fossile til grønne brændstoffer. Det historisk store udbud er en rigtig god nyhed, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


- Jeg er især glad for, at ministeren specifikt nævner potentialet i at producere grønne brændstoffer til skibsfarten. De danske rederier vil efterspørge grønne brændstoffer i stor stil de kommende år, hvor skibsfarten skal arbejde henimod at blive klimaneutral. Det er fantastisk, hvis en stor del af disse brændstoffer kan produceres her i Danmark, siger hun videre.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 3. maj 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Færdselsstyrelsen udsender vejledning om indplacering af lastbiler i CO2-emissionsklasser
- Færgerederi sælger hurtigfærge fra 1998
- Batteri-elektrisk lastbil kan komme i stødet på kort tid
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Danmarkshistoriens største havvindsudbud er sat i gang
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst