Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Færgefarten fortsætter fremdriften

Torsdag 12. september 2019 kl: 04:00
Share  


Af: Redaktionen

Landevejsprincippet, den grønne omstilling og et genvalg af bestyrelsen. Det var nogle af punkterne på dagsordenen, da Færgerederierne mødtes til den årlige generalforsamling

Hvert minut afgår der en færge fra eller til en dansk havn, og Færgerederiernes formand kunne på den netop overståede generalforsamling endnu engang berette om en stigning i antal afgange og overførte passagerer, gods og biler. Samtidig er der forandringer på vej. Færgerederierne har med et forstærket fokus på den grønne omstilling investeret 5,5 milliarder kroner i nye og grønnere færger i årene 2013 til 2018. Det betyder, at mange af de danske færger allerede er godt i gang med at sejle mere bæredygtigt.


- CO2-udledningen er allerede faldet markant, siger formanden for Færgerederierne, Søren Poulsgaard Jensen, i Færgerederiernes årsberetning 2019, som blev præsenteret på generalforsamlingen, der fandt sted på Fanø.


- I den grønne omstilling må alle bidrage til at sænke CO2-aftrykket, og færgerne er godt på vej. Nogle er overgået til el-drift, andre til hybriddrift, og mere traditionelle færger energioptimeres løbende, siger han videre.


Landevejsprincippet er en succes
Ifølge færgerederierne skyldes en del af sidste års øgede aktivitet indførelsen af landevejsprincippet, som betyder, at det skal koste det samme at tage med færgen, som det ville koste at køre en tilsvarende strækning i bil på en landevej. En støtte, som har medført mærkbart billigere færgebilletter.


- Fra øerne lyder det, at prisen nu ikke længere er den største barriere for yderligere vækst, og det vidner om, at vi er nået langt de seneste fire år, siger Søren Poulsgaard Jensen.


Fremdriften skal forsætte
Branchens succes får dog ikke rederierne til at sænke ambitionsniveaet - tværtimod. I forhold til den grønne omstilling, så skal færgerne sejle helt emissionsfrit i fremtiden. Derudover er der et klart ønske om at styrke rekrutteringsindsatsen, så rederierne også i fremtiden kan tiltrække nok af de rette folk til en karriere i dansk færgefart. Derfor er Færgerederierne gået sammen med Danske Rederier for at sætte fokus på at tiltrække flere kvinder til Det Blå Danmark.
 

Der er på nuværende tidspunkt 3 procent kvinder i søfarten og det tal er efter Søren Poulsgaard Jensens mening alt for lavt. Han håber på, at flere kvinder i fremtiden vil vælge en maritim uddannelse.  
 

Bestyrelsen genvalgt
Generalforsamlingen bød også på et genvalg af alle tre bestyrelsesmedlemmer.
Administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen, Scandlines Danmark, fortsætter som formand, administrerende. direktør Carsten Jensen, Molslinjen A/S, som næstformand og administrerende direktør Johan Röstin, ForSea AB, som bestyrelsesmedlem.


Om Organisationen Færgerederierne:
  • Organisationen Færgerederierne er en branche- og arbejdsgiverorganisation for danske færgerederier med fast rutefart, der er indrettet til at medtage køretøjer og befordre mere end 12 passagerer 
  • Organisationen varetager medlemmernes branche- og arbejdsgiverinteresser nationalt og internationalt, hvilket blandt andet inkluderer deltagelse i udvalg og nævn, samt indgåelse af kollektive overenskomster
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Elektriske varebiler må veje mere - og stadig køres på lille kørekort
- Kørekort B er ok til særlige varebiler
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Chauffør fik bøde for cabotagekørsel
- Lovforslag vil sikre lønniveauet for kombinerede transporter
- Polsk chauffør blev dømt og udvist 25 timer efter anholdelse
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- 2019 havde flere eneulykker med dræbte
- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst