Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hollandsk koncern sætter strøm til en DAF

Torsdag 17. maj 2018 kl: 09:44
Af: Jesper Christensen

Hollandsk koncern sætter strøm til en DAF

VDL Groep, der i Danmark mest er kendt for sine busser - både til kollektiv transport og til turistkørsel - har i samarbejde med en anden virksomhed i hjembyen Eindhoven sat strøm til en distributionslastbil. Samarbejdet kunne onsdag præsentere resultatet - en to-akslet DAF CF Electric-trækker med en rækkevidde på 100 kilometer

Med en elektrisk lastbil som den nye DAF CF Electric VDL E-Power tilkoblet en en- eller to-akslet citytrailer, kan man distribuere emissionsfrit og ganske støjsvagt. Det sidste betyder, at man kan udvide tidsrummet, hvor man kan distribuere varer i byerne, hvis man kører elektrisk.


Den DAF CF Electric VDL E-Power som blev præsenteret onsdag, er en forserie-lastbiler, som en række kunder får mulighed for at køre med i løbet af året. Som navnet siger, er det DAF, der leverer lastbilen uden traditionel dieselmotor, mens VDL, der har mange års erfaring med elektriske drivliner, leverer el-motor, batterier og det, der ellers hører til en elektrisk drivline.


I forbindelse med præsentationen af den elektriske DAF fremhævede DAF Trucks koncernchef, Preston Feight, at DAF Trucks var en af de første lastbilproducenter i Europa, der lancerede hybrid-lastbiler til distribution. Efterfølgende har DAF Trucks udviklet videre på hybrid-løsningerne og helt elektriske drivlinier.


VDL har gennem de seneste år leveret adskillige serieproducerede e-busser - eksempelvis større ordre til Eindhoven og Amsterdam. Med el-busserne har VDL markeret sig som en leverandør af el-drevne køretøjer, der kan operere i daglig drift.


- Partnerskabet med DAF er en spændende udvikling og repræsenterer en stor mulighed for to af Eindhoven’s teknologivirksomheder, når det gælder om at lede markedet for elektriske erhvervskøretøjer, sagde Willem van der Leegte, VDL Groep’s koncernchef.


DAF og VDL peger på, at rækkevidden på 100 km mellem hver opladning er dækkende for distribution af mange leverancer i byerne. En hurtigopladning tager en halv time, mens en fuld opladning tager halvanden time.


DAF CF Electric VDL E-Power - tekniske fakta:
  • Trækkerens egenvægt: 9,700 kg
  • El-motors effekt: 210 kW
  • Drejningsmoment: 2.000 Nm
  • Batteri-kapacitet: 170 kW
  • Rækkevidde: 100 km
  • Hurtigopladning: 30 minutter
  • Fuld opladning: 1,5 timer




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Elektriske lastbiler skal køre til og fra lastbilfabrik
- Yderligere 100 elektriske lastbiler skal skære ned på CO2-udledningerne
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Andelen af tunge el-lastbiler er stigende
- 33 tunge elektriske lastbiler er sendt på vejene i år
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Fredag 8. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn
- For over 80 år siden kørte busser på naturgas i Vendsyssel
- Transport-koncern sætter kursen efter at nå Net-Zero
- Gasbusser bliver udskiftet med el-busser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst