Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fransk-hollandsk luftfartsselskab køber af 1,5 millioner ton mere bæredygtigt flybrændstof

Onsdag 25. september 2024 kl: 11:46
Af: Redaktionen

Air France-KLM har udvidet sin aftale fra 2022 med det franske energiselskab TotalEnergies om levering af mere bæredygtigt flybrændstof. Den nye aftale betyder, at TotalEnergies skal levere op til 1,5 millioner ton mere holdbart flybrændstof (SAF) til det fransk-hollandske flyselskab over en tiårig periode

- Air France-KLM er førende inden for brugen af mere bæredygtigt flybrændstof og topper listen over flyselskaber, som flyver med mest SAF i tankene. At sikre store volumener er en forudsætning for, at vi kan nå vores målsætning om at flyve med 10 procent i SAF i 2030. Derfor er denne aftale så vigtig, siger Tom Verbugt, der er General Manager i Air France-KLM i Nordeuropa.

 
Den nye aftale er tæt på en fordobling af den tidligere aftale fra 2022, hvor TotalEnergies påtog sig at levere 800.000 ton SAF-brændstof til Air France-KLM. Produktionen skal foregå på TotalEnergies’ franske og europæiske bio-raffinaderier og vil blive anvendt på Air France-KLM’s fly fra blandt andet Frankrig og Holland.

 
Air France-KLM har et mål om at reducere CO2-udslippet pr. passager med 30 procent i forhold til 2019 samt at anvende mindst 10 procent SAF-brændstof på alle ruter. Derudover har selskabet indført en stram indkøbspolitik og køber kun anden-generations SAF, som ikke konkurrerer med den globale fødevareproduktion. Den SAF, der leveres til Air France-KLM, fremstilles af affald og rester fra cirkulær økonomi. 

 
- Det er glædeligt at se, at både udbuddet og efterspørgslen efter SAF vokser. Der er en stor interesse for SAF, hvilket vi også oplever fra vores kunders side. Produktionskapaciteten er i vækst på globalt plan, og i Norden foregår der kraftig aktivitet med henblik på at øge produktionen af bio SAF samt e-fuels. Set i den sammenhæng er denne investering et vigtig led i at mindske klimapåvirkningen fra fly, siger Maria Hagelberg, der er Sustainability Lead i Air France-KLM i Nordeuropa.

 
Ifølge Air France-KLM er SAF-brændstof sammen med flådefornyelse den bedste eksisterende løsning til at reducere CO2-udledningen fra fly. SAF-brændstof kan reducere CO2-udledningen med mindst 75 procent og op 90 procent gennem hele brændstoflivscyklussen sammenlignet med konventionelt flybrændstof.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fransk-hollandsk luftfartsselskab køber af 1,5 millioner ton mere bæredygtigt flybrændstof
- Aalborg og Nuuk bliver forbundet direkte med ny flyrute
- Det er en fantastisk nyhed
- Skandinavisk flyselskab udvider antallet af ruter fra København
- Indisk it-virksomhed udvider samarbejde med britisk flymotorproducent om brintteknologi
- Stor tysk transportkoncern får dansk ejer
- Færre fly fragtede flere passagerer
- Regeringen skal investere i markedet for grønne brændsler
- Charterrejser prægede sommertallene i jysk lufthavn
- Lufthavn ved Aalborg nåede op på højeste antal passagerer i seks år
- Svensk rederi-koncern køber transport- og logistikvirksomhed med omkring 1.500 lastbiler
- Et styrket SAS sikrer stabilitet og vækstmuligheder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst