Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

90.000 kvadratmeter nyt logistikcenter i bliver bæredygtighedscertificeret

Tirsdag 27. august 2024 kl: 12:02
Af: Redaktionen

90.000 kvadratmeter nyt logistikcenter i bliver bæredygtighedscertificeret

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen A/S bygger nyt DGNB-certificeret logistikcenter i Vejle med fokus på bæredygtige løsninger. I første omgang vil omkring 20.000 kvadratmeter af samlet 90.000 planlagte kvadratemter stå klar til brug næste sommer

Frode Laursen A/S, der er blandt Nordens førende indenfor transport og logistik af dagligvarer og byggematerialer, får med byggeriet i Vejle endnu et logistikcenter i Danmark. 


Det nye logistikcenter i Trekantområdet skal blandt andet supplere Frode Laursen's eksisterende logistikcenter i Hørning syd for Aarhus, hvor pladsen er fyldt og ikke kan udbygges yderligere.


- Vi oplever stor interesse for vores løsninger indenfor dagligvarer. Vi bygger og indretter derfor målrettet til dette formål med fokus på høj effektivitet, kvalitet og bæredygtighed. Det betyder, at vi fremover kan tilbyde vores nuværende og kommende kunder endnu flere muligheder, siger Frode Laursens administrerende direktør Thomas Corneliussen.


Bæredygtigt koncept
De seneste år har Frode Laursen A/S bygget alle nye logistikcentre ud fra sin Green Warehouse Vision, der er et målrettet byggekoncept, der kan certificeres efter den internationalt anerkendte DGNB Guld standard. Her er der tale om en række nye og innovative løsninger til at reducere klima- og miljøpåvirkningen, både i byggeriet og i den efterfølgende drift af logistikcentret. Desuden vil der blive etableret en række løsninger til fremme af biodiversiteten på området.


- Der vil blandt andet blive brugt genbrugsstål, anvendt CO2-neutral isolering, installeret varmepumper, og genanvendt regnvand. Derudover etablerer vi et større areal med solpaneler på taget og vil anvende de nyeste løsninger for intelligent anvendelse af el, både indenfor og udenfor,  siger Thomas Corneliussen.


Når grunden en gang er fuldt udbygget vil Frode Laursen råde over ca. 300.000 kvadratmeter lager- og logistikcentre i Danmark, og yderligere 400.000 kvadratmeter i Sverige, Finland og Tyskland.


Lidt om DGNB:
  • DGNB står for (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen), der oprindeligt blev introduceret i Tyskland, men sidenhen er blevet udbredt til flere lande og nu har etableret sig som en international ordning.
  • DGNB-certificeringen er en frivillig ordning, som benyttes til at måle, samarbejde om, og fremme bæredygtighedshensyn i hele det byggede miljø
  • DGNB-certificeringen kan hjælpe med at fremme valg, der skaber bedre vilkår for miljøet, mennesket og samfundet - lige fra bygningers indre til hele byområder

Interesserede kan læse mere om DGNB her: 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 90.000 kvadratmeter nyt logistikcenter i bliver bæredygtighedscertificeret
- Transportvirksomhed er flyttet ind i nyt byggeri ved Vejle
- Pakkedistributør bygger nyt distributionscenter med solceller på taget i Randers
- Kølehus-aktiviteter skifter ejer
- Truckfører kom til skade på lager i Køge
- Lagervirksomhed i Taastrup er gået konkurs
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- Ejendomsinvestor køber grund i Malmö til last-mile distributionslager
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst