Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Pakkedistributør bygger nyt distributionscenter med solceller på taget i Randers

Tirsdag 20. august 2024 kl: 11:13
Af: Redaktionen

Pakkedistributør bygger nyt distributionscenter med solceller på taget i Randers

GLS Denmark A/S har indgået en aftale med totalentreprenøren Gråkjær Erhverv A/S om opførelsen af et nyt distributionscenter i Randers. Centeret skal øge GLS' kapacitet i Midt- og Nordjylland. Gråkjær Erhverv A/S er i øjeblikket ved at opføre et distributionscenter på 10.000 kvadratmeter i Ringsted, hvor GLS skal rykke ind, når det står færdigt midt i 2025

I foråret 2022 overtog GLS Denmark den grund på 24.100 kvadratmeter i erhvervsområdet i Sdr. Borup i den sydlige del af Randers, tæt på motorvej E45, hvor Gråkjær Erhverv A/S snart skal i gang med at bygge et 3.750 kvm store distributionscenter til GLS.


- Distributionscentret i Randers er afgørende for at fremtidssikre vores kapacitet i Midt- og Nordjylland. Da både vi og vores kunder vækster, er vi ved at nærme os max kapacitet i Aalborg og Aarhus, og vi forventer en fortsat vækst i pakkevolumen, siger Steen Ravnsbæk Kristensen, der er Managing Director i GLS Denmark.


Han fremhæver, at når distributionscentret i Randers står færdigt, vil det resultere i øget effektivitet og fortsat høj leveringskvalitet.


Distributionscentret i Randers forventes at øge kapaciteten i Midt- og Nordjylland med 45 procent til fordel for områdets nuværende og fremtidige GLS- kunder.


Fremsynede løsninger til et fremtidssikret distributionscenter
Kravene til det nye distributionscenter indebærer blandt andet bæredygtige og innovative løsninger, som lever op til GLS' 2045-mål om nul-emission. Her bidrager placeringen i Randers til elektrificeringen af flåden af distributionsbiler, da virksomheden får kortere afstand til både kunder og modtagere i nærområdet.


Strømmen til el-bilerne vil blandt andet komme fra det solcelleanlæg, der skal etableres på centerets tag. Solcelleanlægget forventes at bestå af ca. 500 paneler, der vil dække 1.000 kvadratmeter. På årsbasis vil det kunne levere 225.000 kWh.


I første omgang vil infrastrukturen bestå af 30 AC-ladestandere, hvor de elektriske distributionsbiler vil kunne tanke energi. Dertil kommer to lynladerudtag, der åbner for elektrificeringen af GLS’ længere transporter mellem de forskellige depoter.


GLS Denmark og Gråkjær har haft et tæt samarbejde siden oktober 2023, hvor de underskrev byggeaftalen om GLS’ distributionscenter i Ringsted. Her blev der holdt rejsegilde i juni 2024.


Første spadestik til det nye distributionscenter i Randers forventes at blive taget i det kommende efterår, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt inden november næste år.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 90.000 kvadratmeter nyt logistikcenter i bliver bæredygtighedscertificeret
- Transportvirksomhed er flyttet ind i nyt byggeri ved Vejle
- Pakkedistributør bygger nyt distributionscenter med solceller på taget i Randers
- Kølehus-aktiviteter skifter ejer
- Truckfører kom til skade på lager i Køge
- Lagervirksomhed i Taastrup er gået konkurs
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- Ejendomsinvestor køber grund i Malmö til last-mile distributionslager
- Tysk logistikkoncern skal distribuere reservedele til tyske lastbiler og busser - i Australien og New Zealand
- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst