Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nye metrostationer betyder ændrede buslinier til oktober

Tirsdag 25. juni 2024 kl: 13:53
Af: Redaktionen

Lørdag 22. juni åbnede en ny strækning på den københavnske metro. Den nye linie, M4, til Sydhavnen og Valby betyder, at flere busruter lægges om i efteråret 2024

Den nye metrolinie, der giver vil fra efteråret 2024 også betyde ændringer på udvalgte busruter, så de passer bedre til M4-forbindelsens nye muligheder. For at styrke sammenhængen i den kollektive trafik bliver busdriften i Sydhavnen og Valby tænkt sammen med M4-forbindelsens nye stationer, så bus og metro supplerer hinanden. Samtidig vil omlægningen betyder, at der fremover er bedre sammenhæng i den kollektive transport mellem det sydlige København og Amager.

 
I samarbejde med Frederiksberg, Rødovre og Københavns Kommuner samt flere nabokommuner justerer Movia de eksisterende buslinier 1A, 7A og 18 og introducerer nye buslinier  - 8A, 17 og 19 - sidstnævnte som erstatning for linie 9A.


- Sammen med vores ejere i kommuner og regioner har Movia et mål om at optimere rejsemulighederne for vores passagerer - også når byen udvikler sig. Ved at tilpasse busdriften til de nye metrostationer kan vi sikre en mere effektiv og smidig rejseoplevelse for alle, siger Per Gellert, plandirektør i Movia.


Buslinierne ændres til efteråret
Ændringerne træder i kraft 20. oktober, selvom M4-forlængelsen åbnede 22. juni. Movia har haft et godt samarbejde med kommunerne om de kommende ændringer siden 2021. Først her i foråret har det præcise åbningstidspunkt for M4-forbindelsen været klart og i forbindelse med beslutningerne i de fire kommuner, er det aftalt, at der en overgangsperiode frem til efteråret, inden busdriften ændres i området.
 

Fakta om ændringer for busser pr. 20. oktober 2024
 
Linie 7A kører fremover mellem Rødovrehallen og København H (stoppestedet ved Frihedsstøtten). Det betyder, at Linie 7A ikke længere kører mellem København H og København Syd. I stedet kommer den nye Linie 17 til at køre mellem Vesterport St. og København Syd St og betjene de stoppesteder, som 7A gør nu.
 
Linie 17 er en ny buslinie, der kommer til at køre mellem Vesterport St. og København Syd St. og kommer til at erstatte Linie 7A. Linie 17 får fire afgange i timen og kommer ikke til at køre om natten. Linie 17 vil køre samme rute som 7A's nuværende og med samme stoppesteder - ved Mozarts Plads bliver linien udrettet efter metroens åbning.
 
Linie 18 kører fremover kun mellem Emdrup St. og Valby St. Det betyder, at Linie 18 ikke længere kører mellem Valby St. og Lergravsparken St./Ørestad St - i stedet kommer den nye Linie 8A til at kører mellem Valby St. og Lergravsparken St./Ørestad St, hvor den vil betjene de samme stoppesteder, som Linie 18 gør i dag.
 
Linie 8A er en ny linie, som ligesom de andre A-busser får flere afgange i timen og kommer til at køre hele døgnet. Linie 8A kører mellem Valby St. og både Lergravsparken St. og Ørestad St., hvor den vil betjene de samme stoppesteder, som Linie 18 gør i dag.


Linie 19 erstatter Linie 9A
Linie 19 vil fortsætte med at køre mellem Valbyparken og Glostrup St, som Linie 9A gør i dag. Linie 19 får seks afgange i dagtimerne og bliver til en almindelig bybuslinie.
 
Linie 1A (gælder først fra december 2024)
Linie 1A kommer fra december 2024 til at køre passagererne helt ind til København Syd St., hvor den i begge retninger kører ind på vendepladsen. Fra december 2024 kører Linie 1A også ad Sjælør Boulevard og vil derfor ikke længere køre til Toftegårds Plads. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Den syvende bus blev leveret i den syvende måned
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Passagertallet steg med godt 16 procent
- Ti initiativer skal styrke vejtransportbranchen
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Tungvognscenter Nord uddeler roser til studentervogne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst