Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EFTER ÅBNING AF SIKKER P-PLADS:

Lastbilchauffører kan parkere sikkert bag hegn

Tirsdag 18. juni 2024 kl: 12:44
Af: Redaktionen

Lastbilchauffører kan parkere sikkert bag hegn

Siden 2013 har lastbiltrafikken i Danmark været stigende, og behovet for sikker parkering er stadigt stigende. På Europas første parkeringscenter med EU-platincertificering - Recharge City ved E45 sydvest for Horsen - bliver lastbilerne parkeret bag hegn, og det er ifølge vognmandsorganisationen DTL gode nyheder

- Det er et virkelig godt initiativ, som har været efterspurgt, og som må anses som meget attraktivt. Tidligere så man typisk, at det var højværdigods, der blev stjålet fra lastbilerne, men i dag kan det lige så vel være toiletpapir. Så det er essentielt, at der i højere grad kommer sikre parkeringspladser – både for at undgå tyveri men også for chaufførernes egen sikkerhed, siger Frank Davidsen, der er underdirektør i DTL.


EU vedtog i 2022 en række nye standarder, der kategoriserer parkeringsområder efter fire sikkerhedsniveauer: bronze, sølv, guld og platin. Recharge City er blevet tildelt en platincertificering, hvor sikkerheden er den højeste. Det er Danmarks største leverandør af hegn og bomme, der har stået for indhegningen af det 270.000 kvadratmeter store område, og hegneksperterne er ikke i tvivl om, at kravene har været højere end sædvanligt.


- Kravene er yderst specifikke og skal overholdes ned til mindste detalje. Vi er vante til at arbejde på projekter, hvor der er krav til sikkerheden, men denne opgave krævede simpelthen, at alle lige ydede 10 procent ekstra. Montørerne skulle levere et ekstremt præcisionsarbejde, og vores vejledninger til kunden skulle dobbelttjekkes med sikringsguiden løbende, siger Claus L. Dalsgaard, der er projektmanager hos SER Hegn A/S.


For folkene bag Recharge City har målet hele tiden været at skabe et anlæg med den højeste sikkerhedsgodkendelse, og derfor var det afgørende, at alle involverede parter kunne levere den højeste standard.


- Det er et enormt projekt, og platincertificeringen har krævet det ypperste fra vores mange samarbejdspartnere. Hele grundlaget er jo sikkerhed, så det har været afgørende, at SER Hegn A/S har kunne levere så præcist et stykke arbejde, som de har, og de har udvist en enorm faglighed igennem hele forløbet, siger Kasper Juel, der er projektleder hos Recharge City.


Europa følger med
Som en del af EU's standarder er det besluttet, at der på TEN-T-netværket må være maksimalt 100 kilometer mellem certificerede parkeringsanlæg. Hos Heras Hegn mærker de, hvordan eftervirkningerne af standarderne begynder at rulle.


- Recharge City er det første af sin slags, men vi kan allerede nu mærke, at der er efterspørgsel på hegn-løsninger til lignende anlæg samt parkeringspladser rundt omkring i Europa. Der er ingen tvivl om, at man de senere år generelt har sat ekstra fokus på sikkerhed i transportbranchen, og det tager kun til. Så vi ser ind i langt flere projekter, hvor vi skal lave denne type løsninger, siger Claus L. Dalsgaard.


Ifølge DTL er udviklingen godt på vej, og man er glade for, at private aktører som Recharge City melder sig på banen med optimerede tilbud til de mange chauffører på vejene.


- Antallet af overvågede parkeringspladser er minimalt i Europa. Lovgivningen forsøger at gøre noget ved problemet, men Recharge City har løftet niveauet. Ikke alene er sikkerheden den højeste, der overhovedet findes, man har også prioriteret gode forhold, så vi er meget positiv stemte overfor det, siger Frank Davidsen.


Heras Danmark er Danmarks største leverandør af hegn, porte og bomme og består også af Moosdorf Hegn A/S i Aalborg, Stentoft Hegn A/S i Rødekro og SER Hegn A/S i Fredericia, Odense og Rødovre. Heras er en internationalkoncern, der har over 70 års erfaring med levering til kritisk infrastruktur. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Belgisk udlejningsvirksomhed har fået den 2.000 fra Holland
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Italiensk transportvirksomhed bestiller 1.500 lastbiler hos svensk leverandør
- Fødevaregrossist kører elektrisk
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Svensk-dansk postkoncern forbedrede sit kvartalsresultat
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Transportvirksomhed i det vestlige Vendsyssel er taget under konkursbehandling
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Broarbejde tæt på Brenner-passet vil påvirke godstransporten de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst