Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

17 jernbaneoverkørsler mellem Roskilde og Kalundborg får nye bomme og signaler

Tirsdag 18. juni 2024 kl: 11:51
Af: Redaktionen

Banedanmark oplyser, at 17 overkørsler på Nordvestbanen mellem Roskilde-Holbæk-Kalundborg skal have nye bomme og varslingsanlæg i år som forberedelse til installering af et nyt signalsystem

Arbejdet ved de 17 jernbaneoverkørsler er nødvendigt for, at bomme og signaler kan fungere med det digitale signalsystem, som Banedanmark er i gang med at installere. Nogle steder bliver overkørslerne ikke bare udskiftet, men også opgraderet.


- Vi benytter lejligheden til at udskifte halvbomme med langbomme og helbomme i nogle af overkørslerne, nu hvor vi alligevel installerer nyt udstyr. Det vil øge sikkerheden for trafikanterne. Desuden kommer der nyt varslingsanlæg, og nogle trafikanter vil måske bemærke, at de gamle klokker bliver erstattet med en elektronisk lyd. Den nye lyd er ikke højere, men vil opleves anderledes end den gamle, siger Karsten Andersen, der er byggeleder på overkørslerne.


Det nye signalsystem erstatter de gamle sikringsanlæg og lyssignaler langs banen. I stedet for at kigge ud ad vinduet for at holde øje med signalerne, får lokomotivføreren instruktioner på en skræm i førerrummet. Det er muligt, fordi både tog, sporskifter, overkørsler og trafikstyringen taler sammen i ét samlet system.


- Det nye signalsystem kommer på sigt til at give flere tog til tiden, fordi vi undgår de mange fejl på de gamle sikringsanlæg og signaler. Samtidig kan vi med det nye system køre togene tættere og afvikle trafikken mere effektivt. Det er et stort og kompliceret projekt, som tager mange år, men vi kan se på de strækninger, hvor systemet er udrullet, at det virker og giver store fordele for passagererne, siger direktør for operationel it, Kirsten Winther Jørgensen.


I forbindelse med ombygningerne vil der køre tog, mens der i nogle dage vil være omkørsel for bilisterne. Arbejdet med at udskifte de 17 overkørsler forventes at være afsluttet mandag 4. november.


Det er endnu ikke endeligt sat dato på, hvornår det nye signalsystem tages i brug på Nordvestbanen.


Interesserede kan læse mere om Banedanmarks signalprogram her: 





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fransk togoperatør åbner ny jernbaneforbindelse mellem Polen og Spanien
- Vognmand fra Holte holdt ind i Hedensted og hentede tre-akslet tip-kærre
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Bro over E45 forsvandt bid for bid
- Lagervirksomhed i Taastrup er gået konkurs
- Elektriske lastbiler har kørt over 80 millioner kilometer på fem år
- Energiselskab ansætter chef for ESG og bæredygtighed
- Mandag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn
- Storkerede i Nordsjælland er åbnet for gæster
- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst