Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

17-liters dieselmotor har 780 heste i sig

Tirsdag 11. juni 2024 kl: 10:43
Af: Redaktionen

17-liters dieselmotor har 780 heste i sig

Volvo Trucks har udviklet en ny og mere kraftfuld dieselmotor, der bruger mindre energi, og lagt den i de største FH-modeller - FH16. Volvo Trucks fremhæver, at den nye motor kan køre på 100 procent bæredygtige brændstoffer med en fem procent bedre brændstoføkonomi med færre emissioner og et syv procent højere drejningsmoment

Den nye 17-liters motor er også tilgængelig i den nye Volvo FH16 Aero, hvor den i kombination med det modellens aerodynamiske lastbilførerhus giver yderligere brændstofbesparelser.


- Vores ingeniører har udviklet en motor, der kombinerer det højeste drejningsmoment og effektniveau der kan leveres i en europæisk lastbil med overlegen brændstofeffektivitet. Fakta taler for sig selv - højere drejningsmoment og motorydelse i kombination med betydelige brændstof- og CO2-reduktioner er et fantastisk resultat. Det betyder, at vores kunder kan udføre deres transportopgaver mere effektivt og med højere produktivitet, siger Jan Hjelmgren, der er Head of Product Management and Quality hos Volvo Trucks. 


Tre effektniveauer
Volvo Trucks' nye 17-liters Euro 6-motor leveres med tre forskellige effektniveauer - 600 hk, 700 hk og 780 hk. Momentniveauerne er øget til henholdsvis 3.000 Nm, 3.400 Nm og 3.800 Nm. Gearkasserne er blevet opdateret til at håndtere op til 3.800 Nm, og den interne gearkasseeffektivitet er blevet yderligere forbedret på versionerne på 3.000 Nm og 3.400 Nm.


Certificeret til biobrændstof 
Den nye D17-motor er certificeret til at køre på ren HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) i alle effektklasser, og 700 hk-versionen er desuden certificeret til at køre på 100 procent biodiesel (B100).


Volvo FH16 og FH16 Aero med den nye D17-motor vil kunne bestilles fra midten af 2024, og produktionen starter i anden halvdel af 2024.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43
- Maj 2024 endte 74 under maj 2023
- Bestanden af tunge lastbiler er vokset
- To transportministere mødtes i Glücksburg - og snakkede om kollektiv transport
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst