Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyt svensk selskab fokuserer på ladeløsninger til tunge transporter

Tirsdag 11. juni 2024 kl: 10:34
Af: Redaktionen

Scania har etableret et særligt selskab - Erinion - der skal have fokus på individuelle og halvoffentlige ladeløsninger til tunge køretøjer. Det nye selskab har for et første mål at få etableret 40.000 ladestationer hos kunder i Europa. I første omgang vil Erinion få aktiviteter i fem lande - Sverige, Norge, Storbritannien, Holland, Frankrig og Tyskland. Senere vil de øvrige markeder komme til

Formålet med at etablere Erinion er levere løsninger til depot- og destinationsopladning for at skubbe til omstillingen fra dieseldrift til el-drift. Scania peger på, at Erinion's løsninger vil gøre det muligt for kunderne problemfrit at skifte til emissionsfri flåder med let tilgængelighed for at få ladt batterierne op.


Scania, der har som mål, at halvdelen af de lastbiler, som bliver solgt i Europa, skal være elektriske i 2030, peger på, at brancheundersøgelser tyder på, at depotopladning vil være den primære energikilde til både korte og lange transporter.


Depot- og destinationsopladning med ladeinfrastruktur giver en række fordele og supplerer offentlige ladenetværk - pålidelige opladningsplaner, der sikrer fuldt opladede lastbiler, øget driftstid og i sidste ende maksimal driftseffektivitet og omkostningsbesparelser gennem forudsigelige og stabile energipriser, som er tilpasset de enkelte virksomheders behov.


Scania fremhæver, at der er potentiale for betydelige omkostningsbesparelser med de forbedrede ladeløsninger. Kunderne kan forvente reducerede investeringsbehov med op til halvdelen og driftsbesparelser på op til 170.000 kroner pr. lastbil pr år.


I forbindelse med lanceringen understreger Scania, at Erinion har en mærkeuafhængige tilgang, der  sikrer, at virksomheder af alle slags, uanset køretøjsmærke, kan drage fordel af selskabets ladeinfrastruktur og tjenester. I 2030 forventes der at være 230.000 el-drevne lastbiler på de europæiske veje. 


Erinion er et helejet selskab i Scania-koncernen med hovedsæde i Stockholm.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- Tre leverandører har leveret 26 tunge el-lastbiler i år
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Ændringer til vejskat er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst