Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk rederi køber dansk færgerute til Norge

Mandag 10. juni 2024 kl: 11:46
Af: Redaktionen

DFDS har besluttet at sælge mini-cruise færgeruten mellem Norge og Danmark til det svenske rederi Gotlandsbolaget for omkring 400 millioner kroner. Beslutningen skal sikre, at der er fokus på ruten mellem København og Oslo via Frederikshavn, og at der er de nødvendige investeringer til at videreudvikle ruten. Med salget kan DFDS skærpe sit fokus på kerneforretningen inden for fragt, passagertransport og logistik

Salget af færgeruten Oslo-Frederikshavn-København til Gotlandsbolaget omfatter de to færger, der er indsat på ruten, og terminal- og havneaftaler. DFDS oplyser, at de godt 800 medarbejdere, der er beskæftiget på ruten og i støttefunktioner, skifter den nye ejer.  


- Ruten er en del af vores historie og arv, og det er med tungt hjerte, at vi har fundet et nyt hjem til ruten og skal sige farvel til mange værdsatte kolleger. Vi har fundet, at dette er den bedste vej frem for alle. DFDS er vokset og har udviklet sig markant igennem årene, og ruten fortjener en ejer med cruise-oplevelser som en central del af deres strategi fremadrettet. Det er vi glade for at have fundet hos Gotlandsbolaget, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør i DFDS. 


Oslo-Frederikshavn-København-ruten, der først og fremmest er en cruise-oplevelse med godt 700.000 passagerer årligt mellem Norge og Danmark, harmonerer godt med Gotlandsbolagets strategiske fokus.  


- Vi ser et stort potentiale i denne forretning. Ruten perfomer godt i dag, og sammen med vores nye kolleger vil vi arbejde for både at sikre kontinuitet og at udvikle produktet. Dette er endnu et skridt i vores strategiske retning for at udvide inden for passagerområdet, siger Håkan Johansson, der er administrerende direktør i Gotlandsbolaget i en kommentar til handlen.


De to færger - »Crown Seaways« og »Pearl Seaways« - skifter ikke flagstat i forbindelse med frasalget, og der planlægges ingen afskedigelser i forbindelse med at ruten overføres.  


Salgsprisen er omkring 400 millioner kroner, og aftalen, der også omfatter en potentiel earn-out-betaling, forventes afsluttet i oktober 2024. 


Transaktionens gennemførelse er underlagt sædvanlige lukkebetingelser, men ikke underlagt myndighedsgodkendelser.  






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst