Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER UDMØNTNING AF 75 MILLIONER KRONER:

- Jeg håber, branchen kommer med på råd om de næste 675 millioner

Torsdag 30. maj 2024 kl: 16:00
Af: Redaktionen

Aftalepartierne bag Grøn Fond udmøntede i denne uge 75 millioner kroner af fondens i alt 750 millioner kroner til indkøb af el-lastbiler og ladestandere hos vognmandsforretningerne. Transportorganisationen ITD, der er positiv over, at der kommer gang i udmøntningen af midler fra fonden, opfordrer politikerne til at tænke i andet end støtteordninger

De 750 millioner kroner, som politikerne har lagt i Grøn Fond, skal bruges til at sætte gang i grønne tiltag og effektiviseringer af vejgodstransporten fra og med i år og frem til 2030.


De første 75 millioner kroner er blevet udmøntet, og vognmænd i Danmark kan fra 15. august og frem til 15. november søge om støtte til indkøb af grønne lastbiler og etablering af depotladestandere eller brinttankstationer.


ITD er tilfreds med, at arbejdet med at udmønte nogle af Grøn Fonds midler er gået i gang.


- Det er fint, at vores medlemmer allerede i august kan begynde at søge midler til grønne projekter ude i deres vognmandsforretninger. 75 millioner er ikke meget, når man ser på hvad ellastbiler og ladestandere koster, men så er vi da i gang med processen, siger Stefan K. Schou, der er administrerende direktør i ITD.


Det bliver Vejdirektoratet, der skal administrere puljen på 75 millioner kroner, og at aftalen vil prioritere mindre virksomheder, som kan have sværere med at komme i gang med den grønne omstilling.


Hos ITD ser man gerne, at politikerne og transportbranchens aktører, efter de 75 millioner kroner er delt ud til ansøgerne, sammen drøfter, hvordan de resterende 675 millioner kroner fra Grøn Fond skal anvendes.


- Jeg håber transportminister Thomas Danielsen (V) tager branchen med på råd, når politikerne skal se på udmøntningen af resten af midlerne fra Grøn Fond. Det er især vigtigt, at vi får skub i udrulning af infrastrukturen, herunder især virksomhedernes egne ladestandere. Før giver flere el-lastbiler ikke mening, siger Stefan K. Schou.


Transportministeriet oplyser, at en virksomhed maksimalt kan tildeles fem procent af puljen på de 75 millioner kroner, og at der kan søges om støtte til meromkostningerne ved indkøb af nye el- eller brintlastbiler og investeringer i depotladninger til både el og brint.


Interesserede kan se mere om den første udmøntning her:


Bag Grøn Fond står Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, SF, Konservative, Radikale og Enhedslisten.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- Tre leverandører har leveret 26 tunge el-lastbiler i år
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Ændringer til vejskat er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst