Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
GENBRUG:

Anlæg i Esbjerg kan sortere 160.000 ton plastaffald om året - cirka 4.500 læs

Onsdag 29. maj 2024 kl: 15:07
Af: Redaktionen

Onsdag blev Esbjerg officielt hjemsted for Danmarks største og mest teknologisk avancerede anlæg til sortering af plastaffald. Det skete, da ReSource Denmark, der er ejet af det norske genanvendelsesfirma Quantafuel og det franske investeringsselskab Eurazeo, åbnede dørene. Anlægget markerer sig med nye standarder for innovation og bæredygtighed inden for håndtering af plastaffald. Med udgangspunkt i, at et vogntog kan laste 35 ton, skal der godt 4.500 læs til, hvis kapaciteten på de anførte 160.000 ton skal udnyttes

Ved åbningsceremonien klippede Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og folketingsmedlem Marianne Bigum (SF) sammen det ceremonielle bånd for det banebrydende anlæg, der er anlagt med fokus på at forbedre Danmarks kapacitet for genanvendelse af plast. I øjeblikket køres størstedelen af det sorterede plastaffald fra husholdninger i Danmark til eksempelvis Tyskland.


ReSource Denmark's anlæg, der ligger med gode vejforbindelser, har en kapacitet til at kunne behandle 160.000 ton plastaffald årligt, hvilket øge genanvendelseskapaciteten markant, så den flaskehals, der har præget Danmarks genanvendelsesindustri i over et årti, er blevet mindre snæver.


Danmarks mål er at opnå, at over 50 procent af den brugte plastemballageaffald bliver genbrugt inden 2025 og 55 procent inden 2030. Derudover skal forbrændingen af plast reduceres markant.


- Med dagens åbning er ReSource Denmark klar til at blive en hjørnesten i Danmarks miljøstrategi. Vores anlæg udnytter avanceret teknologi til at hjælpe med at omdanne plastaffald til værdifulde nye råmaterialer, hvilket fremmer en cirkulær økonomi. Dette er et stolt øjeblik for os alle og en betydelig milepæl i vores engagement i bæredygtighed, sagde fabriksdirektør Lars Hedegaard Kristensen under ceremonien.


Den tyske producent Eggersmann har leveret det avancerede udstyr, der anvendes til at sortere plasten hos ReSource Denmark. Processen involverer fjernelse af urenheder og sortering af plasten i forskellige typer, der opfylder kravene til både kemisk og mekanisk genanvendelse. Fødevare- og drikkekartoner samt metaller sorteres også fra og sendes til genanvendelse. Som et resultat er ReSource designet til at opnå en høj genanvendelsesrate.


ReSource Denmarks fokuserer også på, at driften af anlægget er bæredygtig - med eksempelvis solpaneler, opsamling af regnvand og energieffektiv belysning og opvarmning.


- I dag fejrer vi ikke kun åbningen af et anlæg; vi tager et skridt mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Vores mål er ikke kun at møde, men at overgå Danmarks genanvendelsesmål. Dette anlæg er et vidnesbyrd om, hvad vi kan opnå med innovation, dedikation og støtte fra hele værdikæden. Fra leverandører og partnere til kunder og samfundsinteressenter som hver især spiller en afgørende rolle for at drive os mod en bæredygtig fremtid inden for plastgenanvendelse, sagde Lars Hedegaard Kristensen videre.


Quantafuels projektleder, Jørn Andersen, der har drevet dette projekt fra idé til færdiggørelse, fremhævede, at åbningen af ReSource Denmark er en imponerende præstation for alle involverede. 


- Det viser, hvad der kan opnås, når vi kombinerer avanceret teknologi med et stærkt engagement i bæredygtighed. Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget til denne succes, fra vores dedikerede team til vores støttende partnere, sagde han og fortsatte:


- Vi vil også gerne udtrykke vores oprigtige tak til Rambøll for at have håndteret ingeniørarbejdet, indkøb og konstruktion af anlægget, Jorton som projektets hovedentreprenør og Eggersmann for at levere vores sofistikerede affaldssorteringsudstyr.


Aktuelt har 31 af landets 98 kommuner lavet en aftale om at sende deres plastaffald anlægget i Esbjerg.


ReSource Denmark ejes af genanvendelsesfirmaet Quantafuel og investeringsselskabet Eurazeo og står som et vidnesbyrd om deres engagement i at fremme bæredygtig affaldshåndtering.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- Tre leverandører har leveret 26 tunge el-lastbiler i år
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Ændringer til vejskat er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst