Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Energiselskab og transportkoncern samarbejder om ladenetværk til elektriske lastbiler

Onsdag 15. maj 2024 kl: 10:16
Af: Redaktionen

Energiselskab og transportkoncern samarbejder om ladenetværk til elektriske lastbiler
DFDS' ellastbil ved Norlys' ladestander til tung transport på Esbjerg Havn. (Foto: Norlys)

Energiselskabet Norlys vil sikre ladeinfrastruktur til den tunge transport. Et samarbejde med transportkoncernen DFDS skal bidrager med viden om, hvor ladestanderne kan placeres for at opnå maksimal udnyttelse. Samarbejdet betyder, at Norlys løbende bygger ladestationer, som DFDS har brug for til sin voksende flåde af batteri-elektriske lastbiler i Danmark. Det sikrer, at DFDS får adgang til flere lademuligheder, og giver samtidig Norlys en kundebase, der vil benytte ladestanderne

Energiselskab og transportkoncern samarbejder om ladenetværk til elektriske lastbiler
Ellen Trolle, direktør for Norlys' ladestanderforretning. (Foto: Norlys)
- Vognmændene har tøvet med at investere i el-lastbiler, fordi der har manglet et effektivt ladenetværk, mens vi i Norlys og andre ladeoperatører ikke har kunnet forsvare at bygge et udbredt ladenetværk, før der var el-lastbiler på markedet, siger Ellen Trolle, der er direktør for Norlys’ ladestanderforretning.


- Den ’hønen og ægget’-problematik løser vi med dette samarbejde, der betyder, at vognmændene er sikre på at kunne lade deres biler over hele landet, fortsætter hun.


De nye ladestationer, som Norlys bygger i samarbejde med DFDS, vil indgå som en del af energiselskabets landsdækkende ladenetværk til den tunge transport.


Mindst 10 nye ladestationer inden udgangen af 2025
Samarbejdet mellem DFDS og Norlys blev indledt i november, hvor Norlys etablerede den første hurtiglader på DFDS’ adresse ved Onsild i Hobro. Norlys har nu erhvervet arealer, der afspejler DFDS’ behov for opladning i deres rutenetværk. Det gælder blandt andet ved Herning og Aalborg. Det nøjagtige antal ladestationer, som Norlys bygger, er ikke fastlagt endnu, men der bliver forventeligt tale om mindst 10 ladestationer fordelt over hele Danmark inden udgangen af 2025 - altså inden for godt halvandet år.


DFDS har 15 elektriske lastbiler på vejene i Danmark. Ved udgangen af 2024 forventer DFDS at have 125 elektriske lastbiler i drift på tværs af virksomhedens lastbilflåde, heraf 25 i Danmark. For DFDS betyder samarbejdet med Norlys, at transportkoncernen får adgang til ladeinfrastruktur og dermed kan tilbyde logistikløsninger med lav-emission til kunder i Danmark.


- Vores elektriske lastbiler spiller en nøglerolle i vores ambitioner om at reducere vores CO2-udledning fra vejtransport. Men vi er afhængige af, at ladeinfrastrukturen kommer på plads. Vi ønsker at fremme en mere lav-emissions transportsektor, og vi arbejder tæt sammen med vores kunder og vores leverandører i denne omstilling. Det er vores samarbejde med Norlys et godt eksempel på, siger Anders Christensen, der er VP-Nordic i DFDS logistikdivision.





























Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Klimademonstranter lukker for lufttrafik til og fra tysk lufthavn
- Rederi vedtager klimamål med Science Based Targets Initiative
- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- Tre leverandører har leveret 26 tunge el-lastbiler i år
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst