Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el

Tirsdag 7. maj 2024 kl: 12:10
Af: Redaktionen

Port of Aalborg ved Aalborg, der er den største havn ved Limfjorden, har en strategi om at skifte fra fossile brændstoffer til mere bæredygtig energi fra eksempelvis solceller og vindmøller. Havnen har gennem de seneste måneder omlagt størstedelen af sin maskinpark blevet omlagt til el-drift - og dermed til en mere bæredygtig havnedrift

Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
Omlægningen til el er sket i samarbejde med ProTruck, der siden 2023 har stået for driften af containerterminalens værksted og den store maskinpark hos Port of Aalborg.
 

- Med en travl container- og godsterminal samt erhvervspark er vores materiel en vigtig del af den daglige drift. Det er derfor et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu elektrificerer størstedelen af vores materiel. På den måde understøtter vi ikke kun den grønne omstilling, men er også selv med til at skabe den, siger Director of Operation hos Port of Aalborg, Søren Bæk Christensen.
 

Grønnere og mere konkurrencedygtig havnedrift 
Det er en del af Port of Aalborg's strategi, at resultater inden for den grønne omstilling skal realiseres gennem eksempelvis investeringer i infrastruktur. 

 
- Vi har i de senere år foretaget flere investeringer, der skal optimere havnedriften. Den nye elektrificering nedbringer vores klimaftryk betragteligt uden at gå på kompromis med driftssikkerhed eller kvalitet. De få maskiner, der af forskellige årsager ikke kan køre på el endnu, er omlagt til brændstoføkonomiske alternativer som HVO-biodiesel eller ECO-motorer med en fabriksgaranteret 30 procent besparelse på dieselforbruget, siger Søren Bæk Christensen.

 
Foruden at sætte et positivt aftryk i klimaregnskabet, sker elektrificeringen også for fortsat at kunne tilbyde en konkurrencedygtig terminal.
 

- Vi oplever stadigt større krav fra leverandører og underleverandører, der ligesom os selv skal leve op til en række klimakrav. Så omlægningen til el handler også om fortsat at kunne tilbyde konkurrencedygtige rammer for vores kunder og potentielle kunder, fremhæver Søren Bæk Christensen.
 

Port of Aalborg arbejder også på at etablere et landstrømanlæg i Østhavnen, der eksempelvis kan forsyne skibe og havnens seneste investering - en knap 500 ton tung mobilkran - med strøm.Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Svensk rederi køber dansk færgerute til Norge
- Rederikoncern skærper sit strategiske fokus på kerneforretning
- Forhandlingerne fortsætter i dag
- Rederiorganisationer vil arbejde tættere sammen
- En del af Esbjerg Havn bliver midlertidigt udlagt som et militært område
- Hirtshals Havn får ny bestyrelsesformand
- Maritime klynge i Frederikshavn har godt 1.600 lokale arbejdspladser
- Rådmand åbner ekstern undersøgelse af lokalplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst