Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el

Tirsdag 7. maj 2024 kl: 12:10
Af: Redaktionen

Port of Aalborg ved Aalborg, der er den største havn ved Limfjorden, har en strategi om at skifte fra fossile brændstoffer til mere bæredygtig energi fra eksempelvis solceller og vindmøller. Havnen har gennem de seneste måneder omlagt størstedelen af sin maskinpark blevet omlagt til el-drift - og dermed til en mere bæredygtig havnedrift

Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
Omlægningen til el er sket i samarbejde med ProTruck, der siden 2023 har stået for driften af containerterminalens værksted og den store maskinpark hos Port of Aalborg.
 

- Med en travl container- og godsterminal samt erhvervspark er vores materiel en vigtig del af den daglige drift. Det er derfor et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu elektrificerer størstedelen af vores materiel. På den måde understøtter vi ikke kun den grønne omstilling, men er også selv med til at skabe den, siger Director of Operation hos Port of Aalborg, Søren Bæk Christensen.
 

Grønnere og mere konkurrencedygtig havnedrift 
Det er en del af Port of Aalborg's strategi, at resultater inden for den grønne omstilling skal realiseres gennem eksempelvis investeringer i infrastruktur. 

 
- Vi har i de senere år foretaget flere investeringer, der skal optimere havnedriften. Den nye elektrificering nedbringer vores klimaftryk betragteligt uden at gå på kompromis med driftssikkerhed eller kvalitet. De få maskiner, der af forskellige årsager ikke kan køre på el endnu, er omlagt til brændstoføkonomiske alternativer som HVO-biodiesel eller ECO-motorer med en fabriksgaranteret 30 procent besparelse på dieselforbruget, siger Søren Bæk Christensen.

 
Foruden at sætte et positivt aftryk i klimaregnskabet, sker elektrificeringen også for fortsat at kunne tilbyde en konkurrencedygtig terminal.
 

- Vi oplever stadigt større krav fra leverandører og underleverandører, der ligesom os selv skal leve op til en række klimakrav. Så omlægningen til el handler også om fortsat at kunne tilbyde konkurrencedygtige rammer for vores kunder og potentielle kunder, fremhæver Søren Bæk Christensen.
 

Port of Aalborg arbejder også på at etablere et landstrømanlæg i Østhavnen, der eksempelvis kan forsyne skibe og havnens seneste investering - en knap 500 ton tung mobilkran - med strøm.Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-trailer har automatisk rullepressenning
- Vognmand i Herlufmagle har fået ny fire-akslet trækker med kraftig kran
- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Lokale lastbiler og produktionsvirksomheder i Sønderborgområdet skal være mindre CO2-belastende
- Vognmand i Kronjylland er endt i skifteretten i Aalborg
- EU-Kommissionen bekræfter, at Østrigs nord-syd begræsninger strider mod EU-lovgivning
- På vej nedad med tungt læst samler vogntoget energi til en fjerde tur
- Svensk Øresunds-havn får ny containerforbindelse
- Nummer 17 er nummet er ud af tre
- Amfetaminnetværk på Vestsjælland er blevet optrevlet - flere personer anholdt
- Vej på Lolland bliver udbygget
- Mange bilister kørte for stærkt forbi vejarbejdere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst