Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område

Fredag 3. maj 2024 kl: 12:02
Af: Redaktionen

Fra mandag 6. maj klokken 08.00 og frem til mandag 3. juni klokken 20 er et areal på aarhus Havn blevet udlagt som midlertidigt militært område - også kendt som et MMO - på havnen i Aarhus. MMO'et vil være bevogtet og placeret på et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden

Østjyllands Politi oplyser, at der vil blive opsat tydelig skiltning med informationer om, at der er adgang forbudt for uvedkommende på det militære område, der som nævnt bliver udlagt i et i forvejen aflukket havneområde uden adgang for offentligheden. 

 
Det midlertidige militære område bliver etableret efter anmodning fra Forsvaret, da Danmark skal yde værtsnationsstøtte til allierede tropper, som ankommer med fragtskib til havnen i Aarhus og efterfølgende skal videre gennem landet.
 

Operationen er en del af den samlede værtsnationsstøtte, også kaldet Host Nation Support (HNS), hvor en amerikansk enhed ankommer til Aarhus Havn, og materiel skal opmarcheres på havnen inden videre afgang. MMO’et bliver oprettet som en del af operation Hawk Assistor.

 
Foruden adgangsforbuddet på det midlertidige militære område vil der også blive oprettet en flyveforbudszone over MMO’et. Flyveforbudszonen vil være gældende i samme tidsrum som det midlertidige militære område.

 
Det aflukkede område på havnen i Aarhus vil blive bevogtet af Forsvaret og Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland i tæt samarbejde med Østjyllands Politi.
 

På havnen i Aarhus var der i januar og august sidste år oprettet lignende MMO’er i forbindelse med HNS. Østjyllands Politis forventer, at værtsnationsstøtten på havnen i Aarhus ikke vil få mærkbar betydning for borgerne eller trafikafviklingen i området.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Svensk rederi køber dansk færgerute til Norge
- Rederikoncern skærper sit strategiske fokus på kerneforretning
- Forhandlingerne fortsætter i dag
- Rederiorganisationer vil arbejde tættere sammen
- En del af Esbjerg Havn bliver midlertidigt udlagt som et militært område
- Hirtshals Havn får ny bestyrelsesformand
- Maritime klynge i Frederikshavn har godt 1.600 lokale arbejdspladser
- Rådmand åbner ekstern undersøgelse af lokalplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst