Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk isoleringskoncern elektrificeret til- og fra kørslen fra norsk fabrik

Onsdag 10. april 2024 kl: 21:00
Af: Redaktionen

Dansk isoleringskoncern elektrificeret til- og fra kørslen fra norsk fabrik
Rockwool indsatte den første batteri-elektriske lastbil i sommeren 2023.

Rockwool har investeret i endnu en elektrisk lastbil til at køre mellem koncernens isoleringsfabrik og lageret i byen Moss, der ligger på den østlige side af Oslofjorden med færgeforbindelse over fjorden til Horten. Med den nye batteri-elektriske lastbil er den lokale transport mellem fabrikken og lageret blevet fuldt elektrificeret

Det betyder mindre CO2-udledning fra cirka 127.000 kilometer årlig transport. Den nye batterielektriske lastbil, der er leveret af Volvo Trucks, supplerer en tilsvarende, som Rockwool indsatte sidste sommer. I forhold til dieseldrevne lastbiler vil de to batterielektriske lastbiler reducere CO2-udslippet fra transporterne med 151 ton. Lastbilerne kører døgnet rundt hver dag hele året.


Ud over at skære CO2-udledningen betragteligt ned, kører de to lastbiler betydeligt mindre støjende, hvilket er til gavn for borgerne i Moss.


- Når transportområdet står for omtrent en trediedel af det totale udslip af klimagasser i Norge, så er sådan en omlægning, som vi har gjort her rigtig i henhold til tiden, vi lever i, hvor vi er nødt til at reducere udslippene på alle områder, siger public affairs- og bærekraftsansvarlig hos Rockwool i Norge, Håvard Sveahaugen.


- Vi er ikke førstemand ude med dette tiltag, men vil alligevel benytte muligheden til at opfordre alle i branchen til at gøre det samme, siger han videre.


Michael Rasmussen, der er logistikdirektør hos Rockwool Nordics, Nordics, mener at omlægningen af transportbranchen fremdeles er i et tidlig stadie, men at det er vigtig at teste ny teknologi og skaffe sig nyttig erfaring.


- Vi har arbejdet med grøn transport længe, men transportbranchen er stadig under udvikling, og der findes i dag ingen optimal løsning, som lever op til alle vores krav, siger Michael Rasmussen, der peger på, at det netop derfor har været vigtig for Rockwool at arbejde direkte med de producenter, der er på forkant på området.


- Elektrifiseringen er ikke helt klar til at opfylde byggebranchens behov på alle områder, men på for kortere og strækninger fungerer det godt. Vores transportetape i Moss kører nu med 100 procent bæredygtig elektricitet, og vi kan konstatere at det fungerer udmærket, siger Michael Rasmussen, der peger på, at andre transportopgaver inden for byggeriet er sværere at gøre elektriske, da de ofte er mere sporadiske og går ad længere og mere uforudsete ruter.


Tidligere har Rockwool investeret i biogas-lastbiler, der kører mellem Vanem distributionslager i Moss til videredistribution i Oslo-området. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over
- Nedbygget trailer har lift på første og selvstyring på fjerde aksel
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Cyklist stødte ind i lastbil
- 17-liters dieselmotor har 780 heste i sig
- Nyt svensk selskab fokuserer på ladeløsninger til tunge transporter
- Brancheorganisation for bilimportører skifter navn
- I Eindhoven har de bygget lastbiler i 75 år
- Fire uger lang strejke er slut
- Avisomdeler etablerer nordjysk pakkecentrum på Østhavnen i Aalborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst