Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede

Onsdag 10. april 2024 kl: 08:40
Af: Redaktionen

Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
I et år 2023 med stadig øget aktivitetsniveau leverede Rønne Havn A/S vækst i flere af havnens forretningsområder. (Foto: Kristoffer Linus/Rønne Havn)

Rønne Havn A/S kom ud af 2023 med en rekordnettoomsætning på 126 millioner kroner. Årets resultat landede med et overskud på 35 millioner kroner, hvilket var betydeligt over det forventede. Årets nettoomsætning steg for ottende år i træk og er selskabets hidtil største omsætning. Resultatet anses af bestyrelsen for ”tilfredsstillende”


- Vi er meget taknemmelige for opbakningen og støtten fra det bornholmske erhvervsliv, men også fra vores kunder og tætte samarbejdspartnere. Med havnens udvikling i de senere år har vi styrket vores arbejde som forudsætningsskaber for vækst og udvikling på Bornholm, siger Jess Persson, der er formand for bestyrelsen i Rønne Havn A/S.


Han fremhæver, at resultatet understøtter havnens langsigtede målsætning om at udvikle en moderne og tidssvarende erhvervshavn, der skaber økonomisk vækst og aktivitet på Bornholm til gavn for samfundet, erhvervslivet og øens kommende generationer.


- Vi har gennem året styrket vores position som hele Bornholms havn og som vækstmotor for udvikling af øen. Derfor har vi også i løbet af året fortsat den nødvendige fremtidssikring af havnen, hvor vi blandt andet tilvejebringer nye kajer, foretager udvidelse af projektarealer, forbedrer besejlingsforholdene samt viderefører klimasikringen af havnen, siger Lars Nordahl, der er administrerende i direktør i Rønne Havn.


- Vi har tillige i slutningen af året gennemført en organisatorisk og ledelsesmæssig justering for også at sikre en stærk forretningsmæssig og kommerciel tilgang, og for at holde fokus på sikker drift og kapacitetsstyring. Vi er dermed både som havn og organisation styrket til de kommende års yderligere vækst og udvikling, siger han videre.


I 2023 indgik Rønne Havn en aftale med entreprenøren MT Højgaard Danmark, som skal stå for opbygningen af de næste faser af fremtidssikringen af havnen. Arbejdet med den fremtidssikring af havnen forventes færdigt i 2025. Finansieringen af de store investeringer i fremtidssikringen sker på kommercielle vilkår med både realkredit- og banklån.


Projektarealerne i Sydhavnen er i årets løb blevet udlejet mere end forudset, og interessen for at anvende Rønne Havn som installations- og udskibningshavn er stærkt stigende. På nuværende tidspunkt sikrer en kontinuerlig ordreportefølje på over 6 GigaWatt offshore-projekter aktiviteter i de kommende år. Flere lokale virksomheder på Bornholm får opgaver som underleverandører til offshoreprojekterne, ligesom nye virksomheder udefra etablerer sig på Bornholm.


Der har gennem året været en fortsat udvikling i passagertrafikken til øen, og der har været en pæn vækst i antallet af rejsende og turister, som kommer til og fra Bornholm - både som passagerer på færgerne og gæster på et af de krydstogtsskibe, der anløber havnen. Anløb af krydstogtsskibe skaber udover omsætning på havnen, også en øget omsætning på øen i form af øget aktivitet for busser og guider, og muligheder for større omsætning i detailbutikker, restauranter, attraktioner og seværdigheder.


Bulk-forretningen udgør et vigtigt forretningsområde og er ikke bare en del af fundamentet for havnen, men også for øens erhvervsdrivende og landmænd. Havnen ser ind i en fremtid, hvor der vil blive arbejdet på at øge mængden af tørlast til øen.


Havnen var i 2023 en del af en EU-støttet undersøgelse, der så på muligheden for lokal Power-to-X produktion af grønne brændstoffer. Rapporten konkluderede, at produktionen af grønne brændstoffer er mulig samt, at der er et marked for grønne brændstoffer lokalt, ligesom det er forventeligt, at der vil være et hurtigt voksende marked til skibstrafikken. Rønne Havn arbejder sammen med en række samarbejdspartnere på at etablere en grøn bunkerhub i Østersøen.


Rønne Havn forventer i 2024 en stigning i omsætning i forhold til 2023. Årsresultatet for 2024 forventes at blive forbedret i forhold til 2023 med et forventet resultat i 2024 i størrelsesordenen 40 millioner kroner, hvor selskabets investeringer i en fremtidssikring af havnen og forretningsmæssige dispositioner forventes yderligere at slå igennem.


Rønne Havn har gennem 2023 fortsat, og øget sin støtte til projekter og initiativer på Bornholm. Det omfatter eksempelvis samarbejde med og støtte til forskellige lokale projekter og initiativer som Destination Bornholm, Business Center Bornholm, Folkemødet, Bornholms Kulturuge, Bornholms Træbådelaug, Bornholms Mosteri, Tilflytterservice Bornholm, Barnets Blå hus samt skibet Mester af Rønne. Gennem støtte til projektet Østersølab arbejder Rønne Havn desuden på at skabe et maritimt fællesskab og samarbejde, der skal bidrage til genopretning af havmiljøet i Østersøen.


Rønne Havn A/S afholder generalforsamling den 30. april, 2024.


Interesserede kan læse årsrapporten fra Rønne Havn her:

Interesserede kan læse bæredygtighedsrapporten her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godsmængderne gennem danske havne faldt sidste år
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Svensk Øresunds-havn får ny containerforbindelse
- Færgerederi får ny forperson for sit tilsynsråd
- Rederikoncern har sat én milliard euro af til batteri-elektriske færger
- Rederikoncern vil indsætte batteri-elektriske færger over Den Engelske Kanal
- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Sønderjysk havn med mange meter vanddybde fremlægger rekordregnskab
- Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst