Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar

Torsdag 7. marts 2024 kl: 13:04
Af: Redaktionen

Passagertallet steg i februar 2024 med 66 procent sammenlignet med sidste år og belægningsgraden var 81 procent - ni ud af ti Play-fly ankom til tiden. Sådan lyder det kort fra det islandske lavprisflyselskab Play, som samlet transporterede 106.042 passagerer i februar i år - blandt andet til og fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg og Aarhus

De 106.042 passagerer i februar  i år var en stigning fra 63.949 passagerer i februar sidste år, mens belægningsgraden som nævnt var på 81 procent i februar mod 76,9 procent sidste år. 


Af alle passagerer, der rejste med Play i februar 2024, fløj 27,9 procent fra Island, 40 procent fløj til Island, og 32,1 procent var forbindelsespassagerer.  Play’s nordamerikanske marked har oplevet en stigning i belægningsfaktoren fra 67 procent i februar 2023 til 78 procent i februar 2024. Paris og Barcelona havde over 90 procent belægningsgrad i februar, og belægningsgraden for Alicante var omkring 90 procent.


90 procent af Play's flyvninger i februar ankom til tiden, og rettidigheden for året 2024 til dato er 84,1 procent.


- Februar var en ret god måned for Play. Vi ser, at efterspørgslen vender tilbage til markedet efter en udfordrende periode efter den vildledende internationale nyhedsdækning omkring den seneste seismiske aktivitet, der afkølede efterspørgslen efter Island som destination i løbet af de sidste måneder, siger Birgir Jónsson, der er administrerende direktør for Play.


- Men i februar så vi, at tidevandet begyndte at vende, vores belægningsgrad på 81 procent var 4 procentpoint højere end i februar sidste år. Samtidig voksede antallet af passagerer med 66 procent til 106 tusind, siger han videre og peger på, at selskabet nåede en betydelig milepæl i sin finansiering, da selskabet sikrede aktietegningsforpligtelser på 4.000 millioner islandske kroner (ca. 30 millioner dollar) fra både eksisterende og nye aktionærer. 


- Når denne finansieringsfase er afsluttet og godkendt på vores ordinære generalforsamling i marts, er vi klar til at gå ind i vores næste vækstfase, velfinansieret og laserfokuseret på at nå vores fremtidige mål, siger Birgir Jónsson.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst