Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sønderjysk kommune satser mere på fremtidens PtX-industri

Torsdag 29. februar 2024 kl: 12:15
Af: Redaktionen

Onsdag i denne uge vedtog byrådet i Aabenraa Kommune et strategisk sats for at udnytte mulighederne i PtX-industrien. Konkret vil Aabenraa Kommune ansætte en Strategic Business Developer, der skal have fokus på satsningen. Aabenraa Kommune har de seneste år prioriteret projekter inden for vedvarende energi - projekter, der er ved at blive etableret - eksempelvis står verdens største Power-to-X-anlæg snart klar i Kassø

Af de 1,25 milliarder kroner, som Staten har afsat til PtX-projekter, har projekter i Aabenraa Kommune fået 1 milliarder kroner, lige som Staten også udpegede områder til udbygning af projekter inden for vedvarende energi i Aabenraa Kommune. I 2024 er det desuden forventningen, at det første Mærsk-skib laster e-methanol fra Aabenraa Havn.


Aabenraa Kommune's nye Strategic Business Developer skal arbejde aktivt for at udnytte de strategiske muligheder, der er i PtX-industrien.


- Der er utroligt mange potentialer i den grønne omstilling og konkret på PtX – lige fra arbejdspladser til afledte industrier og synergier. Staten er også i gang med store initiativer, som kommer Aabenraa Kommune til gavn, og vi har også selv været frontløber i en årrække. Nu er næste skridt, at vi konkret opruster på mandskab og økonomi for at imødekomme de ambitioner og muligheder, der er på området, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen (V) og fortsætter:


- Beslutningen er endnu et vidnesbyrd om, at vi i Aabenraa Kommune vil den grønne omstilling. Det har vi vist med både en strategi for bæredygtig udvikling, en klimaplan og en lang række projekter inden for vedvarende energi. Nu glæder jeg mig til at følge ansættelsen og til at komme et spadestik dybere.


Ud over ansættelsen af en Strategic Business Developer besluttede byrådet også at styrke Plan, Teknik & Miljøforvaltningen med 3,6 millioner kroner i perioden til og med 2027 for at sikre sammenhæng med allerede eksisterende projekter på PtX-området. 


Ansættelsesprocessen af Aabenraa Kommunes Strategic Business Developer følges af Økonomiudvalget, og den ansatte vil komme til at referere direkte til kommunaldirektøren. I Aabenraa Kommune forventer forvaltningen, at der ansættes en medarbejder yderligere, som har sine styrker på det analytiske område.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Virksomheden med flest elektriske betonbiler har hjemsted i Danmark
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Ny brintaftale skal bane vejen for et nyt eksporteventyr og lokal vækst
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst