Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

International biogasproducent køber dansk gasvirksomhed

Onsdag 28. februar 2024 kl: 01:01
Af: Redaktionen

Ny teknologi kan opsamle og udnytte CO2, der findes i biogas. Det er noget af det, den danske virksomhed, Biogasclean i Odense, arbejder med. Fremover bliver den danske virksomhed, der har selskaber i Thailand, Brasilien og USA, en del af den internationale biogasproducent, CircleØ, der har fået støtte til købet gennem Ara Partners, et private equity- og infrastrukturinvesteringsselskab, der fokuserer på industriel dekarbonisering. Købet beløber sig til 150 millioner kroner

I forbindelse med købet peger parterne på, at der er tale om et stort løft af produktionen af biogas, da virksomhederne råder over banebrydende teknologi til opsamling og udnyttelse af CO2, som vil kunnel øge produktionen af biometan med omkring 70 procent.

  • Biometanproduktion kan erstatte op til 40 procent af EU's samlede fossile naturgasforbrug i 2050
  • Biometananlæg opfanger i øjeblikket metan fra affald via en anaerob nedbrydning, men ikke de 40-60 procent naturligt forekommende CO2, der er i rå biogas, hvilket repræsenterer en uudnyttet mulighed
  • Ny banebrydende biologisk proces kan fange den rensede CO2 og dermed øge produktionen af grøn gas med omkring 70 procent og lukke biomethan-kulstofkredsløbet
  • Små til mellemstore biogasanlæg kan give landdistrikterne en ekstra indkomst og reducere emissionerne fra landbruget

CycleØ peger på, at selskabets opkøb af Biogasclean skaber en fuldcirkulær grøn gasløsning, og betegner det som en væsentlig milepæl for biometansektoren, der åbner for mere effektive og fuldt cirkulære grønne gasløsninger ved at opfange den naturligt forekommende CO2, der er i biogas og omdanne den til e-metan, der er en syntetisk gas, der ved at bruge bæredygtigt produceret brint selv bliver bæredygtigt. Gassen kan opbevares - og anvendes som et alternativ til fossil naturgas.


Hvis den teknologi, Biogasclean og CircleØ råder over, bliver taget i brug i hele Europa og giver det ønskede resultat, kan kan grønne gasser, såsom biomethan og e-brændstoffer, komme til at spille en afgørende rolle mod energi-uafhængighed, sikkerhed og CO2-reduktion. 


Ifølge European Biogas Association kan produktionen af biometan nå op på 151 BCM - Billion Cubic Meters - 151 milliarder kubikmeter - i 2050, hvilket kan erstatte op til 40 procent af EU's samlede fossile naturgasforbrug. 


Ifølge CircleØ kan sådan en produktion mindske CO2-udslippet med over en milliard ton - CO2-udslippet fra 130 millioner husstande.


- Vores opkøb af Biogasclean repræsenterer et gigantisk spring for grøn gasproduktion og -anvendelse, hvilket yderligere beviser dens vitale rolle i at accelerere energiomstillingen og opnå netto nul, siger Laurence Molke, der er administrerende direktør i CycleØ.


- Vi er glade for at byde Biogascleans talentfulde og erfarne team velkommen til vores gruppe og ser frem til at implementere deres patenterede biokatalysator-teknologier til at producere mere CO2-negative brændstoffer til energi og varme, såvel som den svære at elektrificere tunge transport, maritime, og industrisektorer, tilføjer han og peger på, at processerne med at øge biogasproduktionen ved at udnytte råstofferne mere effektivt, kan være med til at gøre det lettere for landbruget at skære ned på erhvervets CO2-udledning.


CycleØ udvikler, bygger, ejer og driver vedvarende naturgasprojekter (RNG - renewable natural gas) i Europa og Latinamerika. Virksomhedens ende-til-ende tilgang sikrer, at dets små til mellemstore projekter er hurtige at implementere, har lave kapitaludgifter og leverer CO2-negativ biomethan, som kan bruges i gasnettet eller til at dekarbonisere transport og maritime sektorer. Virksomheden har i øjeblikket steder i planlægning og drift i Spanien, Italien og Irland med ambitioner om at bygge, eje og drive mindst 50 fabrikker i Europa inden 2028.


Biogasclean er en global aktør inden for biologisk afsvovling med fem kontorer på tre kontinenter og over 350 projekter i drift eller i gang i 40 lande. Virksomhedens biologiske metaniserings-teknologi er bevist i stor skala som en integreret del af verdens første anlæg til kommercielt at producere e-metan via elektrolyse og biologisk metanisering. Anlægget ligger på Als og tilfører årligt 33 GWh bæredygtig e-metan i gasnettet.


- Vi står i et afgørende øjeblik, og vinduet for at undgå de værste virkninger af klimaændringer bliver smallere for hver dag, siger Niels Holst Jensen, der er administrerende direktør for Biogasclean. 


Han betegner kombinationen af CycleØ og Biogasclean som  enestående i forhold til at reducere metanudledningen og opfange CO2 fra atmosfæren i stor skala.


Om CycleØ
CycleØ er en paneuropæisk biomethanplatform og et porteføljeselskab af Ara Partners. Som en integreret producent af komprimeret og flydende biomethan fanger virksomheden metan-emissioner fra landbrugs- og fødevaresektoren og omdanner dem til vedvarende naturgas eller biomethan. Gassen bruges så til at nedbringe CO2-udledningen fra transport- og den maritime sektorer og naturgasnettet. Virksomheden har i øjeblikket steder i planlægning og drift i Spanien, Italien og Irland  med ambitioner om at bygge, eje og drive mindst 50 anlæg i hele Europa inden 2028. Med sit produktionsdatterselskab, FNX, anvender CycleØ markedsledende teknologi til biogas-opgradering og til at gøre gassen flydende (LBG).


Om Biogasclean
Biogasclean er specialiseret i biologisk metanisering og afsvovling af biogas og CO2. Biogasclean udvikler, producerer og leverer fuldautomatiske gasbehandlingssystemer, der kombinerer lave driftsomkostninger med høj tilgængelighed. Virksomheden har over 350 anlæg i drift eller under opførelse i omkring 40 lande. Biogasclean leverer ren gas til over 700 MW gasmotorer og kedler og fjerner svovl fra omkring 40 biogasopgraderingsanlæg til biomethan (RNG- renewable natural gas).




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Næstved har fået en ny tankstation til lastbiler og andre store køretøjer
- Fredag 20. december 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Webside forklarer og oplyser om ny kilometerbaseret og CO2-afhængig vejafgift
- Busser bliver undtaget i ny lov om nulemissionszoner
- To europæiske hovedstæder 1.100 kilometer fra hinanden er blevet forbundet med direkte tog
- Roskilde får en ny truck-station med energi til lastbiler og busser
- To lastbilproducenter dominerer markedet for tunge elektriske lastbiler
- Fredag 6. december 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Regionalbus har fået dieselmotor byttet ud med el-motor
- Dansk-svensk havneselskab får støtte til CO2-infrastruktur
- Batteriproduktionsfacilitet i Nürnberg skaber knap 350 nye arbejdspladser
- Træsprit havner på Djurslands største havn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst