Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SVAR OM DOBBELTTRAILERE TIL FÆRGERNE I HELSINGØR:

Tung trafik og cyklister er i konflikt med hinanden på vejene til havnen

Mandag 12. februar 2024 kl: 11:33
Af: Redaktionen

I dag kan svenske transportvirksomheder køre med dobbelttrailer vogntog til og fra havnen i Helsingborg, der blandt andet rummer en stor containerterminal og en færgerute til Danmark. Transportminister Thomas Danielsen (V) er blevet spurt om mulighederne for at åbne vejene til og fra havnen i Helsingør for kørsel med dobbelttrailere

Spørgsmålet om ordningen med dobbelttrailervogntog i Danmark blev stillet af Niels Flemming Hansen, der er folketingsmedlem for Konservative og medlem af Folketingets Transportudvalg og lyder:


"Vil ministeren .... redegøre for, om ministeren agter at afdække muligheden for at udvide ordningen til at gælde vejnettet til Helsingør færgehavn, så ordningen også inkluderer Helsingør/Helsingborg og ikke kun Øresundsbroen?"


Niels Flemming Hansen fremhæver, at transportminister Thomas Danielsen i et tidligere svar har lagt op til, at det vil være muligt, at udvide forsøgsordningen for så vidt angår dobbelttrailerordning til øvrige strækninger.


I første omgang blev en strækning mellem Aarhus og Høje Taastrup udlagt til at måtte lægge asfalt til dobbelttrailervogntog.


Thomas Danielsen peger i sit svar på, at kriterierne for dobbeltrailerforsøget blandt andet er, at der skal være ingen eller få cyklister på vejarealet, og at adgang til en omkoblingsplads primært skal være via mødefrie veje. Disse kriterier betød samlet, at strækningen frem til Helsingør Færgehavn ikke indgik som en del af et muligt vejnet for dobbelt- trailere i analysen. Vejdirektoratet oplyser endvidere følgende om strækningen frem til Helsingør Færgehavn.


"De sidste 5,5 kilometer fra motorvejen frem til færgehavnen indeholder en række udfordringer for trafiksikkerheden. Denne strækning er i dag meget trafikbelastet, og en eventuel tilladelse af dobbelttrailere på strækningen vil give trafiksikkerhedsmæssige udfordringer for cyklister ved en række kryds og rundkørsler. Det gælder særligt på den sidste del ved Flynderborgvej i Helsingør by, hvor der allerede i dag er bevågenhed omkring konflikter mellem tung trafik og cyklister. Vejdirektoratet vurderer, at disse trafiksikkerhedsmæssige risici ikke umiddelbart kan løses uden, at det vil kræve væsentlige økonomiske investeringer og kan derfor ikke anbefale, at der tillades kørsel med dobbelttrailere frem til Helsingør Færgehavn. En strækning fra det eksisterende dobbelttrailervejnet frem til Helsingør Færgehavn indgår således ikke i Vejdirektoratets igangværende afdækning af mulige udvidelser til vejnettet".


Thomas Danielsen fremhæver i sit svar, at det er hans klare ambition, at dobbelttrailervejnettet skal udvides til flere strækninger til gavn for både klima, trængsel og vognmandsbranchen, men at det selvfølgelig skal være under hensyntagen til trafiksikkerheden. 


- Jeg glæder mig over opbakningen til dobbelttrailerforsøget og ser frem til at drøfte en udvidelse af forsøgsordningen i forligskredsen, skriver han i sit svar.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst