Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny aftale om nulemissionszoner udløser glæde hos bilimportører

Mandag 12. februar 2024 kl: 05:00
Af: Redaktionen

Hos interesseorganisationen De Danske Bilimportører er man gladefor den nye politiske aftale, som giver kommunerne mulighed for at indføre nulemissionszoner. - Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nulemissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører

Den nye politiske aftale, der vil give kommunerne lov til at indføre nulemissionszoner, er et skridt i retningen mod en grønnere bilpark. Nulemissionszoner udelukker fossile biler, hvilket betyder mindre luftforurening samt klima- og miljøfordele.


- Vi er rigtig glade for aftalen og ser frem til, at flere kommuner får muligheden for at indføre nulemissionszoner. Partikelforurening har flere negative konsekvenser, som nulemissionszonerne kan mindske, siger Mads Rørvig.


Udover at zonerne kan mindske luftforurening, peger man hos De Danske Bilimportører på, at  de også kan skabe et større incitament til at skifte den fossile bil ud med eksempelvis en el-bil.


- Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nulemissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030. Det giver bilejerne mulighed for at planlægge deres skift til el-bil, så omstillingen bliver mere overskuelig. Flere vil søge over mod el-bilen inden 2030, hvorfor de grønne effekter vil kunne ses tidligere, påpeger Mads Rørvig.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politi og toldere fandt 600.000 piller i varebil
- Produktspecialist i elektriske køretøjer skal styrke Renault Trucks
- 31 mistede livet i arbejdsulykker sidste år
- Vejtransporten springes over i rapport
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere
- Tip-trailer kommer med "råstoffer"
- Kurerfirma er sendt i skifteretten
- Regeringen har modtaget anbefalinger om fremtidens erhvervsstøtte
- Hedensted-vognmand trækker tunge læs med 530 heste i fire-akslet tungtrækker
- Truckstop er åbnet med gratis parkering den første måned
- Gardintrailer kom tværs over land og vand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst