Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmark vil forbyde tung olie som skibsbrændstof i Arktis

Fredag 9. februar 2024 kl: 12:15
Af: Redaktionen

Miljøminister Magnus Heunicke (S) fremsætter et lovforslag, der skal forbyde brugen og transporten af tung olie som brændstof på skibe, der sejler i Arktis. Forbuddet vil, hvis loven bliver vedtaget, træde i kraft 1. juli

Grønland er i gang med at indføre forbuddet i det grønlandske søterritorium. Forbuddet skal dels begrænse forurening af havet ved oliespild, dels begrænse luftforurening, da tung olie sammenlignet med lettere brændstof udleder flere partikler - herunder såkaldt black carbon - CO2 og mere svovl.


Tung olie, der også går under betegnelsen Heavy Fuel Oil - er tyktflydende og nedbrydes langsomt. Hvis tung olie bliver lækket til havet, kan den tunge olie fanges under is og sprede sig over store afstande med stor risiko for forurening til følge.


- Hvis et skib lækker tung olie, udgør det en stor risiko for havmiljøet - især i Arktis, hvor havmiljøet og de kystnære økosystemer er særligt sårbare for sådanne oliespild, siger miljøminister Magnus Heunicke og fortsætter:


- Det er vanskeligt at samle tung olie op, og det kan derfor være til stor skade for dyre- og plantelivet. Derfor sætter vi en stopper for, at skibe bruger eller transporterer tung olie som skibsbrændstof, når de sejler i Arktis.


Det kommende forbud i Arktis følger op på FN’s søfartsorganisations forbud fra 2021 mod brug og transport af tung olie som skibsbrændstof i Arktis. Forbuddet betyder, at tung olie som udgangspunkt ikke længere kan anvendes som skibsbrændstof eller transporteres til brug som skibsbrændstof fra mandag 1. juli 2024 i arktiske områder.


Der er dog fastsat visse undtagelser samt en overgangsordning, der gælder nogle skibe frem til søndag 1. juli 2029.


Samtidig med lovforslaget sendes to bekendtgørelser i høring, der også fastsætter forbuddet for danske skibe, der sejler i Arktis.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Søfartsstyrelsen har offentliggjort nye gebyrtakster
- Nye tiltag skal forebygge mobning og chikane på danske skibe
- EU's politikere indgår aftale om bekæmpelse af forurening fra skibe
- Rederidirektør forlader sin post efter to et halvt år
- Havn i Thy bliver tilknytningshavn for serviceskibe til vindmølleparker
- Afskaffelse af DIS-ordning vil være en katastrofe for dansk skibsfart
- Der ligger et skattepotentiale på 1,1 milliarder kroner
- Regeringen har modtaget anbefalinger om fremtidens erhvervsstøtte
- Fragtrute mellem Dublin og Liverpool er i gang
- Kombi-operatør har øget frekvensen mellem Sydtyskland og det østligste Italien
- Færgepriserne på ruter fra og til Bornholm ramte stort set rigtigt i 2023

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst