Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU vil ophæve kontrollen ved luft- og søgrænserne med Bulgarien og Rumænien i marts

Fredag 26. januar 2024 kl: 10:49
Af: Redaktionen

EU vil til marts byde Bulgarien og Rumænien velkommen som medlemmer af Schengenområdet, der er verdens største område med fri bevægelighed. Fra marts i år vil der ikke længere være kontrol ved landenes luft- og søgrænser. Ophævelsen af landgrænsekontrollen vil blive drøftet og vedtaget senere på året

Når Bulgarien og Rumænien bliver en del af Schengenområdet, vil det være muligt for borgere og virksomheder at bruge deres ret til fri bevægelighed ad luft- og søvejen og til indrejse i og udrejse fra Bulgarien og Rumænien. 


EU-Kommissionen bekræftede tilbage i 2011, at begge lande var klar til at blive en del af Schengenområdet. Siden da har Bulgarien og Rumænien fortsat vist, at de opfylder betingelserne for at blive medlemmer af Schengen, og flere eksperter genbekræftede i 2022 og 2023, at landene er parate til at blive medlemmer. Der er indført foranstaltninger vedrørende sikkerhed, politisamarbejde og retligt samarbejde i disse to lande for at sikre, at EU kan sætte stærkt ind over for sikkerhedstrusler. 


Det grænsefrie Schengenområde garanterer fri bevægelighed for knap 450 millioner EU-borgere og desuden tredjelandsstatsborgere, der bor i EU eller besøger EU. Fri bevægelighed for personer betyder, at alle EU-borgere kan rejse, arbejde og bo i andre EU-lande uden særlige formaliteter. Schengenområdet understøtter denne frihed ved at give borgerne mulighed for at bevæge sig rundt i Schengenområdet uden nogen form for grænsekontrol. 


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over
- Nedbygget trailer har lift på første og selvstyring på fjerde aksel
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Cyklist stødte ind i lastbil
- 17-liters dieselmotor har 780 heste i sig
- Nyt svensk selskab fokuserer på ladeløsninger til tunge transporter
- Brancheorganisation for bilimportører skifter navn
- I Eindhoven har de bygget lastbiler i 75 år
- Fire uger lang strejke er slut
- Avisomdeler etablerer nordjysk pakkecentrum på Østhavnen i Aalborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst