Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn på Als har fået direktør

Mandag 15. januar 2024 kl: 11:56
Af: Redaktionen

I løbet af de kommende år skal Sønderborg Lufthavn på Als gennemgå en større strategisk forandring - både i forhold til den kommercielle udvikling og de fysiske omgivelser. Til at føre planerne ud i livet har bestyrelsen ansat Jákup Sverri Kass som ny direktør. Jákup Sverri Kass har 20 års erfaring fra regional og international luftfart, transport og turisme

Sønderborg lufthavn bliver over den næste tre år moderniseret for over 200 millioner kroner, hvilket er den største investering i en indenrigslufthavn i Danmark i nyere tid. Lufthavnen skal have et stærkt erhvervsmæssigt fokus, ligesom der skal lægges en helt ny kommerciel strategi. 
Jákup Sverri Kass tiltræder 15. februar som ny direktør for Sønderborg Lufthavn på Als.Det er den situation, som den nye direktør, Jákup Sverri Kass, skal håndtere. Og han kommer med 20 års erfaring fra regional og international luftfart, transport og turisme - blandt andet har han stået i spidsen for omfattende investeringer i og udvikling af Vagar Lufthavn på Færøerne. 


- Med Jákup Sverri Kass har vi fundet en kompetent personprofil til at føre Sønderborg Lufthavn ind i fremtiden. Vi får en direktør, der både har erfaring med modernisering og udvikling af lokale lufthavne på Færøerne og Grønland, som har stor erfaring indenfor luftfart, og som har demonstreret vigtige kompetencer indenfor strategi, økonomi og projektstyring. Det er et samarbejde, vi glæder os til, og forventer os meget af, siger Lars Tveen, der er bestyrelsesformand i Sønderborg Lufthavn. 


Han bakkes op af Erik Lauritzen, som er næstformand i bestyrelsen.


- Lufthavnen er som infrastruktur af afgørende betydning for Sønderborg Kommunes erhvervsliv og private. Den samlede bestyrelse har gentænkt hele det strategiske grundlag for lufthavnen, og forudsætningerne for at modernisere og udvikle Sønderborg Lufthavn er i dag nogle andre end tidligere, når lufthavnens masterplan skal omsættes. Dermed har stillingen som direktør ændret sig, siger han. 


Stor opgave venter 
Der bliver nok at tage fat på for den nye direktør, som både skal styre det omfattende byggeri og øge passagertallet ved blandt andet at tiltrække flere ruter og operatører til Sønderborg Lufthavn. Målet er at nå op på 150.000 rejsende om året. 


- Det her er virkelig en spændende opgave. Sønderborg Lufthavn har kæmpe potentiale, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med at lære området, medarbejderne og planerne bedre at kende. Jeg er motiveret af at skabe vækst, og det gøres bedst i samarbejde på tværs af det offentlige og det private. Sammen skal vi tænke bæredygtighed og udvikling ind i lufthavnen og bidrage til at styrke turisme, industri og region, siger Jákup Sverri Kass, der flytter til Sønderborg i forbindelse med ansættelsen. 


Jákup Sverri Kass afløser Christian Berg, som har bestredet posten som direktør de seneste otte år. 


- Vi vil gerne takke Christian Berg for hans indsats som lufthavnsdirektør, og ønsker ham al muligt held og lykke med hans fremtidige virke, lyder det fra både Lars Tveen og Erik Lauritzen. 


Christian Berg fratræder sin stilling mandag 15. januar, og Jákup Sverri Kass tiltræder torsdag 15. februar. I den mellemliggende måned vil Martin Johanning fra Bitten og Mads Clausens Fond være midlertidig leder af Sønderborg Lufthavn. Sønderborg Lufthavn ejes i fællesskab af Sønderborg Kommune og B&MC Holding, som er et datterselskab under Bitten & Mads Clausens Fond. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst