Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

EU-forslag inderholder tegn på forbedring af ansvaret for dyrs transportegnethed

Torsdag 7. december 2023 kl: 15:59
Af: Redaktionen

EU-Kommissionens nye forslag til reviderede regler for dyretransport indeholder ifølge vognmandsorganisationen DTL tegn på, at man på nogle punkter omsider har lyttet til budskabet fra transporterhvervet

EU-Kommissionen er med sit forslag til nye dyretransportregler parat til at justere på ansvaret for transportegnethed, så landmanden fremover skal bære et større ansvar. Sådan lyder det fra DTL, der har set forslaget i gennem.


- Der er nogle positive signaler om transportegnethed i forslaget. Hvis ansvaret fordeles bedre, vil det både gavne dyrevelfærden og transportørerne, siger formanden for DTL Dyr, Morten Bach Sørensen, og fortsætter:


- Det tyder på, at EU-Kommissionen har lyttet til anbefalingerne fra branchen selv og EU-Parlamentets Undersøgelsesudvalg om Beskyttelse af Dyr under Transport. Her har man efter grundig research konkluderet, at der er brug for en bedre fordeling af ansvaret for transportegnetheden.


Af den grund forventer Morten Bach Sørensen, at der ikke bliver de store problemer under EU-Parlamentets behandling af den del af forslaget.


- Men herhjemme skal DTL Dyr endnu engang have både fødevareministeren og relevante folketingsmedlemmer i tale. For det skal være sådan, at ministeren til sin tid rejser til EU med et mandat i lommen til at opnå bedre regler på området, når der skal stemmes om forslaget i Ministerrådet, siger Morten Bach Sørensen og fortsætter:


- Det skylder den nuværende regering og en stribe tidligere regeringer branchen efter at have erklæret sig positivt stemt for ændringer de seneste 10 år - uden dog at demonstrere det i EU. Nu ligger der noget brugbart, og vi vil presse på for, at vores minister indtager den holdning, som EU-Parlamentet har indtaget. For det er det eneste rigtige at gøre.


Delt ansvar har givet store problemer
DTL Dyr og den nordiske interesseorganisation for vognmandsorganisationer i Danmark, Norge Sverige og Finland, NLA, har gennem mange år efterspurgt en bedre fordeling af ansvaret for transportegnethed. 


Organisationerne peger på, at det er landmanden, som kender og har besluttet at sende dyrene afsted, der skal bære ansvaret for, at de er transportegnede.


Hidtil har reglerne været formuleret og fortolket på en sådan måde, at både landmanden og transportøren har været ansvarlig for, at de dyr, som landmanden har besluttet at sende afsted, opfylder lovgivningens krav til at være egnede til transporten.


DTL peger på, at det delte ansvar i nogle tilfælde har givet store problemer for transportbranchen. Transportører er blevet holdt ansvarlige og har måttet betale store bøder, hvis det har vist sig, at et ikke-transportegnet dyr er blevet sendt afsted. 


Interesserede kan se mere om forslaget fra EU-Kommissionen her (engelsk):

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Puljemidler skal bruges til at bekæmpe vejstøj
- Tre-akslet kærre er opbygget med hejs og skørter
- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Selskabet, der ejer grunden til jorddeponi, er på vej i betalingsstandsning
- Østrig har udvidet weekendforbud for transitkørsel med lastbiler - Vejtransportorganisation protesterer
- Fire mænd dømt i sag om kokain
- Eksplosion i antallet af atypiske ansættelser er drevet af unge og udlændinge
- Stykgodshavn har også plads til stort billeddiagnostisk udstyr
- Færdselsindsats bekræfter tendens - alt for mange kigger på mobilen frem for vejen
- EU-politiker var med ude at køre med vognmand
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Politi og toldere fandt 600.000 piller i varebil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst