Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Region styrker grønne initiativer med fire millioner kroner

Tirsdag 5. december 2023 kl: 11:39
Af: Redaktionen

Region Sjælland støtter fire nye projekter og grønne samarbejder med i alt fire millioner kroner. Projekterne skal øge hastigheden i den grønne omstilling i regionen samt sikre, at borgerne i regionen møder bæredygtige løsninger og en grøn region. Et projekt med udvikling af grøn Flextrafik er blandt de fire udvalgte projekter

De fire projekter, som Udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland har besluttet at støtte med bevillingen på fire millioner kroner, skal styrke samarbejdet mellem aktørerne i regionen, accelerere den grønne udvikling og sikre borgerne grønne alternativer.


- Vi skal op i tempo i arbejdet med at mindske klimagasudledningerne. Det gælder blandt andet udfasning af olie- og gasfyr som opvarmningskilde. Derfor støtter vi et projekt med at give små landsbyer hjælp og vejledning til at finde grønne varmeløsninger. Det er ikke kun til gavn for klimaet, men forbedrer forhåbentlig også livskvaliteten for vores borgere, siger Bruno Jerup (EL), der er formand for Udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland.


Projekterne, der modtager støtte fra Region Sjælland, er:

Sjællands Klimaalliance (bevilget 2 millioner kroner): 
  • Samarbejdet mellem Region Sjælland og alle 17 kommuner i regionen fokuserer på implementering af klimahandlingsplaner og tværkommunalt samarbejde. Med støtte fra Regionen skal Klimaallian-cen bidrage til at løfte det faglige niveau, fjerne barrierer og sikre, at klima løsninger kan adresseres i fællesskab.
Rejsehold for lokal fællesvarme i Region Sjælland (bevilget 1 millioner kroner): 
  • Dette initiativ støtter udbredelse af grønne varmeløsninger i små landsbyer, hvor fjernvarme ofte ikke er en mulighed. Rejseholdet skal hjælpe og vejlede små landsbyer med at finde bæredygtige varmeløsninger og bidrage til forbedring af livskvaliteten for regionens borgere.
ClimatePOL (bevilget 0,2 millioner kroner): 
  • Et dansk-tysk projekt, der analyserer klimarisici på regionalt niveau for at fremme grænseoverskridende samarbejde om klimatilpasning. Projektet, ledet af professor Sebastian Mernild fra Syddansk Universitet, fokuserer på politiske og adfærdsmæssige perspektiver for at fremme implementeri-gen af klimatilpasningsinitiativer.

Udviklingsprojekt om grøn Flextrafik (bevilget 0,8 millioner kroner): 
  • Region Sjælland investerer i et projekt for at accelerere udviklingen af el-liftvogne og reducere CO2-udledninger fra transport i regionen. Projektet omfatter etablering af lynladere ved tre sygehuse samt udbud og drift af fire el-liftvogne i trafikselskabet Movia's kommende udbud.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Ændringer til vejskat er sendt i høring
- To nye taxi-direktører skal sætte strøm til internationale vækst
- Brintteknologisk virksomhed skal have ny finansdirektør
- Ny pulje skal få flere til at køre el-delebil
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Elektriske lastbiler har kørt over 80 millioner kilometer på fem år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst