Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

De trykte køleplaner bliver lagt på hylden på Fyn

Fredag 24. november 2023 kl: 12:05
Af: Redaktionen

Som det sidste trafikselskab i Danmark har FynBus besluttet at sige farvel til trykte køreplaner. Ved at lægge de trykte køreplaner på hylden, forveter FynBus at spare omkring en halv million kroner årligt samt reducere det årlige forbrug af papir med ca. 4,5 ton

Efter mange år med trykte køreplaner, er de sidste fynske buskøreplaner trykt. Der kommer ikke flere. Det er meldingen fra FynBus.


Siden 2007, hvor FynBus blev grundlagt, har det været muligt at få en trykt køreplan i hånden på Fyn og Langeland. Køreplanerne har været tilgængelige i busserne, på salgssteder og hos FynBus’ samarbejdspartnere.


Hos FynBus har de en klar opfordring til buspassagerne på Fyn - brug rejseplanen.


Trafikselskabet har igennem flere år opfordret kunderne til at bruge rejseplanen i stedet for at orientere sig i den trykte køreplan, da rejseplanen tilbyder en mere præcis køreplan, da den altid er opdateret.


Samtidig får man information om, hvor fyldt bussen er, om afgangen er forsinket eller om der eventuelr er en omkørsel på ruten. Ønsker man at have en fysisk køreplan med i tasken, så er muligheden der fortsat. Alle køreplaner er tilgængelige på FynBus’ hjemmeside i pdf-format, hvorfra man selv kan hente køreplanen ned til ens computer og printe den.


Har man ikke adgang til egen computer og printer, vil det være muligt at besøge FynBus’ kundecenter, hvor personalet vil hjælpe med at printe køreplanen. Bor man langt fra kundecenteret, kan man ringe til FynBus’ kundeservice, der så vil hjælpe med at printe køreplanen og sende den med posten.   


FynBus er af sin ejerkreds blevet bedt om at sikre balance i de administrative omkostninger, herunder en budgetreduktion på 2 procent. En del af besparelserne er fundet ved, at trafikselskabet har taget en beslutning om, at buskøreplanerne fremover ikke trykkes. FynBus forventer at spare ca. en halv million kroner årligt ved at afskaffe de trykte køreplaner samt reducere deres årlige forbrug af papir med ca. 4,5 ton.


De trykte køreplaner forsvinder fra busserne 14. januar 2024.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Metrostation åbner for nysgerrige før metro-togene kører
- Færdselsindsats bekræfter tendens - alt for mange kigger på mobilen frem for vejen
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere
- I januar kom der 844 nye ladepunkter til
- Trafikselskab måler tilfredsheden
- Norsk lavprisflyselskab fløj hjem med et resultat på nyt højt niveau
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro
- Fragtrute mellem Dublin og Liverpool er i gang

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst