Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DELEBILSSERVICE EFTER LUKNING AF ANDEN DELEBILSSERVICE:

København har ikke brug for flere biler

Onsdag 22. november 2023 kl: 17:54
Af: Redaktionen

Virksomheden Share Now lukker. Det har Arriva Danmark meddelt. Sammen med Share Now og andre aktører har en anden delebilsservice, GoMore, stået i spidsen for at ændre folks adfærd omkring deling af biler markant. Lukningen af Share Now får GoMore til at understrege, at selskabet vil fastholde udviklingen ved at få endnu flere til at dele allerede eksisterende biler

- Vores nærmiljø og livet i byerne har ikke brug for flere biler. Faktisk færre biler samlet set - og bedre udnyttede biler. Det er vemodigt at en deleøkonomisk ven trækker sig fra markedet, men vi ser det samtidig også som en mulighed for at gøre det nemmere for endnu flere at benytte sig af de biler, der allerede findes på gaderne i hovedstadsområdet, siger Matias Dalsgaard, der er administrerende direktør og Co-founder hos GoMore.


- København har ikke brug for flere biler. Der er allerede 5.000 aktive biler på GoMore i Danmark og 1.500 Nøglefri biler i GoMore i Danmark og 10.000 vis af brugere. Vi oplever stigende vækst på tværs af de seks lande vi er til stede i og forventer en fortsat stigning ind i 2024 og frem, siger han videre.


Ved at dele biler begrænses ressourcebelastningen og bilismen trækkes i en mere hensigtsmæssig retning. GoMore opfordrer bilister til at deltage i den såkaldte peer-to-peer delebilisme.


- Vi skal ikke sætte flere biler på gaden. Vi skal sætte fokus på de mange bilejere, vis biler står stille en meget stor del af tiden. Vi vil gå langt for at sikre, at delebilesmen i København ikke lider et knæk, men tværtimod oppes, siger Matias Dalsgaard, der fremhæver, at tænketanken Concito har påpeget, at 24 procent af klimaaftrykket i Danmark stammer fra transport. 


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Metrostation åbner for nysgerrige før metro-togene kører
- Færdselsindsats bekræfter tendens - alt for mange kigger på mobilen frem for vejen
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere
- I januar kom der 844 nye ladepunkter til
- Trafikselskab måler tilfredsheden
- Norsk lavprisflyselskab fløj hjem med et resultat på nyt højt niveau
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro
- Fragtrute mellem Dublin og Liverpool er i gang

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst