Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af lønmodtagere er steget med godt en procent på et år

Tirsdag 21. november 2023 kl: 10:28
Af: Redaktionen

Antallet af lønmodtagere er steget med godt en procent på et år
(Grafik og kilde: Danmarks Statistik/www.statistikbanken.dk)

Siden september sidste år, hvor der ifølge Danmarks Statistik var 2.968.781 lønmodtagere i beskæftigelse, er antallet steget til 3.002.990 i september i år. Det er en fremgang på 34.209 - eller 1,15 procent

Siden september 2022 er lønmodtagerbeskæftigelsen steget i 11 ud af 12 måneder, og i september 2023 var der 34.209 flere lønmodtagere sammenlignet med september sidste år.


I offentlig administration, forsvar og politi var der 6.800 flere lønmodtagere i september sammenlignet med året før. Det svarer til en stigning på 4,4 procent i branchen. Knap to tredjedele af stigningen skyldes flere lønmodtagere i staten, særligt inden for forsvar, skatteforvaltning og politi. I september var der 163.300 personer med lønmodtagerjob i offentlig administration, forsvar og politi.


Flere lønmodtagere i transportbranchen
I branchen transport er antallet af lønmodtagere steget med 4.884 siden september 2022, svarende til en stigning på 3,4 procent. I videnservice er lønmodtagerbeskæftigelsen ligeledes steget med 4.900 personer på 12 måneder. Det svarer til en stigning på 2,7 procent. I sundhed og socialvæsen var der i september 4.600 flere lønmodtagere sammenlignet med 12 måneder tidligere, og i branchen industri var der 4.100 flere lønmodtagere i september, svarende til en stigning på 1,2 procent sammenlignet med 12 måneder tidligere.


Færre lønmodtagere i rejsebureauer, rengøring og anden operationel service
I branchen rejsebureauer, rengøring og anden operationel service var der 1.900 færre lønmodtagere i september sammenlignet med 12 måneder tidligere. Det svarer til et fald på 1,2 procent.


Inden for handel var lønmodtagerbeskæftigelsen 700 personer lavere i september end 12 måneder tidligere, svarende til 0,2 procent færre lønmodtagere. I branchen information og kommunikation var der 600 færre lønmodtagere i september sammenlignet med samme måned sidste år.(Grafik og kilde: Danmarks Statistik/www.statistikbanken.dk)


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Det er en klog beslutning at bevare DIS-ordning
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause
- - Det er en trist dag for dansk erhvervsliv
- El-færgeprojekt blev dyrere - byråd skal tage stilling til alternativ finansiering
- Forsvaret etablerer midlertidigt militært område i Kalundborg
- Skagen Red er vokset som knudepunkt
- Dansk skibsfart ligger i top på internationale lister over sikkerhed for fjerde år i træk
- Sydvestjysk havn bliver medlem af international havneorganisation
- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst