Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tungvognskontrol kører også ud i regn og slud

Fredag 17. november 2023 kl: 12:29
Af: Redaktionen

Færdselsbetjente fra Tungvognscenter Øst trodsede gennemførte i torsdagens regnvejr og slud kontrol flere steder på Sjælland. Omkring 30 køretøjer blev standset, hvilket det førte til 10 sigtelser

Kontrollerne af tunge køretøjer blev gennemført ved Nykøbing Sjælland i Odsherred, Hårlev på Stevns og Herlev, Ballerup og Avedøre Holme på Københavns Vestegn.


Politiet oplyser fredag, at der i Odsherred blev stoppet otte køretøjer, hvilket udløste fire sigtelser. En bus havde fejl og mangler, og der blev på to danske lastbiler skrevet sager om henholdsvis godskørsel og kørsel uden førerkort. En varebilschauffør blev sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen. 


På Stevns blev i alt 12 køretøjer vinket ind til siden til kontrol, hvilket udløste fire sigtelser. En lastbil med sættevogn, der kørte med en mindre mængde farlig gods, havde ikke sikret lasten forsvarligt, og en lastbil havde fejl på det forureningsbegrænsende udstyr. To varebilschauffører blev sigtet for ikke at have styr på korrekt belæsning, da den ene kørte med en trailer med en gravemaskine, som ikke var surret ordentligt fast. Den anden kørte med en mandskabsvogn og ladet fuld af gamle møbler og andre ting, der skulle på genbrugspladsen. Lasten var ikke sikret ordentligt, og føreren blev derfor sigtet og fik besked på blandt andet at sikre en del løse regnfrakker, som lå på ladet, så de ikke blæste af under kørslen. 


Der blev også stoppet en håndværker i en mandskabsbil, der var ændret til at køre som varebil. En mandskabsbil er fritaget for afgift, og ved at fjerne sæderne kan den istedet bruges som varebil. Sagen blev indberettet til Skat, som nu går videre med den. 


På Vestegnen havde alle syv standsede lastbilchauffører styr på tingene. Her blev to personbiler rutinemæssigt standset, da de larmede væsentligt mere end det tilladte. Den højeste lydmåling var på 106 dB, og begge bilerne blev indkaldt til syn og fik udstødningerne konfiskeret. 


Tungvognscenter Øst (TCØ) står for tungvognskontrollen på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst