Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FAGBEVÆGELSENS HOVEDORGANISATION:

Wolt-bude er arbejdstagere

Torsdag 16. november 2023 kl: 11:43
Af: Redaktionen

Ny afgørelse fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, slår fast, at Wolt-bude er arbejdstagere og derfor har ret til ydelser som barselsdagpenge, boligstøtte og kontanthjælp

Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, konkluderer ligesom Skattestyrelsen og Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring (AES), at bude fra andre EU-lande, der bringer varer ud for Wolt , er arbejdstagere og herved har ret til ydelser som barselsdagpenge, boligstøtte og kontanthjælp.


- SIRI bekræfter, hvad vi i fagbevægelsen længe har ment, at platformsarbejdere, herunder i Wolt, selvfølgelig er arbejdstagere med de rettigheder, der følger heraf, siger Flemming H. Grønsund, der er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.


Hos Fagbevægelsens Hovedorganisation fremhæver man i den forbindelse, at Wolt dermed også har arbejdsgiveransvaret for at indbetale A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og i øvrigt at sikre, at budene har et sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt arbejdsmiljø.


- Vi er rigtigt tilfredse med, at SIRI, på linje med Skatterådets tidligere afgørelse, fastslår den korrekte arbejdstagerstatus for Wolts bude, siger Flemming H. Grønsund, som peger på, at Wolt har holdt fast i, at buddene har status som selvstændige


Flemming H. Grønsund understreger, at der efterhånden er kommet en erkendelse blandt de danske myndigheder om, at de såkaldte platformsbeskæftigede er arbejdstagere.  


Det betyder også, at hvis platformen - i det her tilfælde Wolt - mener noget andet, må de bevise, at der ikke er tale om en arbejdstagerstatus.


Det er tredje gang en myndighed underkender Wolt. 

Tidligere har Skattestyrelsen truffet en pricipiel afgørelse om, at Wolt's bude er lønmodtagere og skal betale skat som lønmodtagere. Det samme har Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikring (AES) tidligere konkluderet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst