Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Regeringen har lanceret ny strategi for forsyningssikkerhed

Tirsdag 14. november 2023 kl: 10:52
Af: Redaktionen

Store globale kriser som covid-19 fra først på året 2020 og langt ind i 2022 og krigen i Ukraine har understreget, at der under kriser kan opstå knaphed på varer og ressourcer. Med et skærpet risikobillede kan lange og komplekse forsyningskæder, som den globale handel har skabt, udgøre en sårbarhed, og i værste fald kan kritiske afhængigheder blive brugt af ikke-venligtsindede lande til politisk pression imod Europa og Danmark og dermed europæiske og danske interesser

Alle statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner skal derfor fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at samfundet også kan fungere under fremtidige kriser


Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed lanceret sin første strategi for forsyningssikkerhed. Den sætter rammen for, hvordan myndighederne skal gå til opgaven med at få stærke forsyningskæder i alle de vigtige funktioner i samfundet, så det bliver mere robust både til hverdag, og når krisen rammer.


Strategien sætter retningen for dansk forsyningssikkerhed de kommende år, og strategien giver statslige myndigheder værktøjer til at blive bedre forberedt.


- Danmarks tryghed og sikkerhed hænger uløseligt sammen med vores forsyningssikkerhed. Det har vi set de seneste år med covid-19 og andre kriser, hvor det har været vanskeligt at få varer og ressourcer til landet. Derfor sætter vi nu retningen for et styrket arbejde med forsyningssikkerhed på tværs af staten. Det skal være med til at sikre, at det er trygt at være dansker også under fremtidige kriser, sagde justitsminister Peter Hummelgaard, da strategien blev fremlagt.


Fungerende direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen pegede i forbindelse med præsentationen af strategien på, at når en ny krise rammer, skal for eksempel hospitaler og politiet have adgang til de varer og ressourcer, de har brug for, så samfundsvigtige funktioner kan fungere. 


- De varer, som er essentielle for, at vores samfund kan hænge sammen, bliver ofte fragtet over store afstande og skifter hænder mange gange på vejen. Derfor skal det danske samfund som helhed have bedre overblik over vores forsyningskæder og have mere fokus på, hvor der vil kunne opstå problemer med forsyningen. Forsyningssikkerhed er en forudsætning for Danmarks sikkerhed, sagde Henrik F. Brodersen.

Strategien er udarbejdet i samarbejde med Justitsministeriet, Erhvervsministeriet, Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Udenrigsministeriet Miljøministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Transportministeriet.


Interesserede kan læse SVM-Regeringens nye strategi for forsyningssikkerhed  her:


Styrelsen for Forsyningssikkerhed blev oprettet under covid-19 og er statens kompetencecenter for forsyningssikkerhed. Styrelsen rådgiver offentlige myndigheder om tiltag, der kan styrke forsyningssikkerheden.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Forligspartier sætter analyse af ny Lillebæltsforbindelse på pause
- Transportministre snakkede om nattogsforbindelse
- Fransk togoperatør åbner ny jernbaneforbindelse mellem Polen og Spanien
- Overhalingsspor ved Kalvebod indgår i ny aftale om EU-støtte
- Jernbaneforum markerer 150 år med en jubilæumskenference
- Tunge lokomotiver skal også gennem store eftersyn
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst