Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyt bestyrelsesmedlem i lufthavn er vicedirektør i vandhavn

Mandag 13. november 2023 kl: 09:59
Af: Redaktionen

Anne Zachariassen, der er COO - Chief Operating Officer, som på dansk kaldes for en vicedirektør - i Aarhus Havn, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport A/S. Det har politikerne i Aarhus Byråd besluttet på deres seneste møde

Anne Zachariassen kommer som nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport A/S via sit job i Aarhus Havn med stor viden inden for grøn omstilling og en solid erfaring med at navigere i et komplekst forretningsmiljø.


Aarhus Kommune udpeger i henhold til ejeraftalen for Aarhus Airport A/S fire af de fem eksterne bestyrelsesmedlemmer i selskabet. Siden der blev en bestyrelsespost ledig tidligere på året, har der været en proces i gang for at finde en ny kandidat.


Tilbage i 2019 vedtog Aarhus Airport A/S en strategi, der skal tredoble lufthavnens passagertal til 1,5 millioner passager inden 2029 og vende bundlinjen til overskud i 2026. 


Aarhus Airport har også ambitioner om at være med i front på den grønne omstilling. Målet som virksomhed er at være klimaneutral i 2030, og man er allerede langt i forhold til at omstille eget materiel og køretøjer. Der bruges CO2-neutral strøm, og den nye lufthavnsterminal er energioptimeret.


- Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i bestyrelsen for Aarhus Airport. Lufthavnen har været i en rivende udvikling i de foregående år, men hvis vi skal sikre at lufthavnen også på den lange bane skal være en værdiskaber for regionen, skal der de kommende år ske endnu mere. Dette gælder ikke mindst på bæredygtighedsdagsordenen, hvor jeg i særlig grad håber at kunne bringe mine kompetencer i spil, siger Anne Zachariassen.


Anne Zachariassen, der som COO hos Aarhus Havn også har fokus på omstillingen til en mere bæredygtig drift, bliver formelt udpeget på en ekstraordinær generalforsamling.  


Om Anne Zachariassen:
Anne Zachariassen er en erfaren ledelses- og bestyrelsesprofil med ledererfaring fra Aarhus Havn, Ørsted og Grundfos, og sidder blandt andet i bestyrelserne Energi Viborg, GreenLab, Vento Energy Support og for Center for Væredygtighed
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthansa Cargo lancerer fragtoperationer fra München
- Lufthavnen ved Aalborg oplevede stigende passagertal i maj
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst