Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Irske myndigheder finder den hidtil største sending kokain på fragtskib

Onsdag 27. september 2023 kl: 17:20
Af: Redaktionen

En fælles aktion mellem flere irske myndigheder - politi, told og marine - natten til tirsdag i denne uge afdækkede i den hidtil største mængde kokain på fragtskibet »Matthew«, der sejler under Panama-flag. Kokainen, der vejede 2,2 ton, skulle ifølge myndighederne have været afsat i Irland og kunne dermed have indbragt 157 millioner euro


Mandskab fra den irske flåde entrede skibet fra en helikopter. Da de havde sikret sig skibet, blev yderligere mandskab sejlet ud til skibet, der efterfølgende blev eskorteret til havnen i Cork.


Indsatsen mod skibet og kokainsmuglerne var ledet i et samarbejde mellem myndigheder i syv EU-lande - Frankrig, Irland, Italien, Spanien og Holland - og Storbritannien.


Under aktionen blev tre mænd på henholdsvis 60 år, 50 år og 31 år anholdt og sigtet for organiseret kriminalitet.


Ifølge The Irish Times er yderligere to blevet anholdt i forbindelse med forsøget på at smugle de 2,2 ton kokain ind i Irland. De to mænd var fredag aften sejlet ud i en fiskertrawler, som de havde købt tidligere på dagen. De sejlede dog på en sandbanke søndag aften og blev anholdt i de tidlige morgentimer mandag. Myndighederne har en formodning om, at fisketrawleren skulle bruges til at fragte kokainen i land fra fragtskibet »Matthew«.


Myndighederne i de syv EU-lande og Storbritannien var på forhånd vidende om, at fragtskibet, der kom fra Guyana i Sydamerika, havde kokain ombord.


The Irish Times skriver onsdag, at ejerne af fragtskibet »Matthew« i dag hedder Matthew Maritime Inc. der har hjemme på Marshall-øerne i Stillehavet. The Irish Times skriver videre, at skibet, der er en bulkcarrier bygget i 2001, har skiftet navn og flere gange inden for de seneste år.


Ifølge The Irish Times blev skibet, der tidligere kendt under navnet »Sea Beauty« og »Peregrine«, i januar 2020 til »Akson Sara« for senere at blive til »Honmon«, der 10. august i år var registreret i Kina. Omkring en måned senere blev skibet til Panama-registrerede »Matthew«, som nu er tilbageholdt i havnen i Cork i Irland.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danmark og Kina underskriver samarbejdsaftale om grøn skibsfart
- Nyt forslag om at kombinere transportformer skal gøre godstransport mere bæredygtig
- Havn i det nordvestlige Vendsyssel er blevet et knudepunkt for laks
- Erhvervsministeren åbner kinesisk søfartsmesse
- Arbejdsretten frikender rederiorganisation for overenskomst­brud
- Et af to skole skibe har fået penge til to togter næste år
- Batterifærge til Femern-forbindelse er sat i søen
- Containerhåndteringen i Københavns containerterminal kører fossilfri
- Havn holdt åbent havnehus i årets sidste novemberweekend
- Bestyrelse vil omdanne landets største erhvervshavn til aktieselskab
- Tiltrængt, at der kommer øget fart på de grønne beslutninger
- Godt nyt for skibsfarten, at EU-Parlamentet afviser brug af ”Carbon Correction Factor”

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst