Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet sætter særligt fokus på de bløde trafikanter i denne uge

Mandag 25. september 2023 kl: 11:26
Af: Redaktionen

Nogle trafikanter er mere udsatte end andre. Det gælder eksempelvis de bløde trafikanter som cyklister, knallertkørere og fodgængere. Og hvis de træder over på den forkerte side af Færdselslovens regler, øger de risikoen for, at de selv og andre kommer til skade. 23 cyklister, 9 knallertførere og 28 fodgængere omkom i trafikken sidste år

Politiet gennemfører i perioden mandag 25. september til søndag 1. oktober en målrettet indsats mod bløde trafikanter med særligt fokus på cyklister og knallertkørere.


Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. 


Tal fra Vejdirektoratet viser, at 23 cyklister, 9 knallertførere og 28 fodgængere sidste år mistede livet i trafikken, mens yderligere 833 cyklister, 230 knallertførere og 407 fodgængere kom til skade.


I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister, knallertkørere og fodgængere en medvirkende årsag til, at ulykken skete. 


- Kontroller er nødvendige, når vi eksempelvis ser cyklister cykle i fodgængerfelter, mod færdselsretningen eller over for rødt, og knallertkørere komme med meget høj hastighed på knallerter, som ikke er lovlige og med en høj grad af hensynsløshed samt fodgængere, som ikke respekterer det røde lys. Det understreges, når man oveni kan konstatere, at knap 40 procent af de dræbte i trafikken i 2022 var bløde trafikanter, siger politiassistent Christian Berthelsen, fra Rigspolitiets Koncernkommunikation.


Hvis man kører for stærkt på en knallerter, udgør det en væsentlig risiko for en selv selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og gangstier, hvor støjgener også er en faktor, som er til irritation for omkringboende.


Politiet har særligt fokus på cyklister, knallerter og andre bløde trafikanter fordi:
  • Bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader eller død i ulykker
  • Nogle cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove i fodgængerfelter og tager ikke hensyn til andre trafikanter
  • Ulovlige knallerter udgør en væsentlig risiko for føreren selv og andre
  • Ulovlige knallerter skaber utryghed på gangstier i boligområder, hvor beboerne også generes af støj


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Den syvende bus blev leveret i den syvende måned
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Passagertallet steg med godt 16 procent
- Ti initiativer skal styrke vejtransportbranchen
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Tungvognscenter Nord uddeler roser til studentervogne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst